Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Bogat program u rujnu i listopadu

Sajam voća, fišijada, koncert... za proslavu Dana grada

Foto: Lipički compas
Idući vikend 21. i 22. rujna brojni će gosti pohoditi Dan kulture nacionalnih manjina

Rujan i listopad tradicionalno donose niz različitih događanja kojima u Lipiku slave Dan grada i blagdan svojega nebeskog zaštitnika svetog Franje Asiškog.

ajvarfest Najbolji ajvar kuhaju u Donjem Čagliću

Grad Lipik i gradska Turistička zajednica zajedno s ostalima i ove godine organiziraju mnoštvo zanimljivih sadržaja i manifestacija među kojima svatko može pronaći nešto za sebe.

– Lipik je već prepoznat kao turistička destinacija u kojoj se svake godine održava niz manifestacija. Naši gosti u toplicama i turisti termin svog posjeta nerijetko tempiraju upravo prema tim događanjima. Očekujemo i važne goste, posjet iz Vlade i naše prijatelje kako iz Hrvatske tako i iz cijelog svijeta – kaže gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Nova usluga u jednoj od elitnih destinacija kontinentalnog turizma Grofovski užitak, kupka i masaža u lipičkoj oazi zdravlja i relaksacije

Nakon Lipikijade i Ajvar festa, već idući vikend 21. i 22. rujna brojni će gosti pohoditi Dan kulture nacionalnih manjina te sajam voća i voćnih proizvoda.

Središnji dio manifestacije rezerviran je za tradicionalnu, 14. Fišijadu te veliki koncert za Dan grada 28. rujna. Neće izostati ni biciklističke utrke, defile motocikala, Slavonsko sijelo...

Posebnim programom 6. listopada bit će obilježena 12. obljetnica povratka lipicanaca na Ergelu Lipik, dok će svečana sjednica Gradskog vijeća biti prilika za rezime ostvarenih rezultata i realiziranih projekata u proteklih godinu dana.