Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Nova usluga u jednoj od elitnih destinacija kontinentalnog turizma

Grofovski užitak, kupka i masaža u lipičkoj oazi zdravlja i relaksacije

1/3
Foto: Lipički compas
Promotivni popust od 20 posto na nove usluge aromamasaže, grofove i grofičine kupke traje sve do 1. studenog

Lipik je oduvijek bio mjesto odmora za dame i gospodu, a ove su godine na izvoru zdravlja u Toplicama Lipik za svoje posjetitelje pripremili i “grofovski užitak”. Riječ je o zajedničkom nazivniku za nove usluge lipičkih toplica koje su počeli uvoditi na tržište na temelju novih mogućnosti koje pruža i Zakon o zdravstvenoj zaštiti, vezanih za zdravstvene usluge u turizmu, te svoje sve veće usmjerenosti ka tržišnoj ponudi.

Ministar Horvat otvorio Poduzetnički inkubator Novi dom lipičkih poduzetnika: Jako povoljni uvjeti zakupa poslovno-proizvodnog prostora

Promotivni popust od 20 posto na nove usluge aromamasaže, grofove i grofičine kupke traje sve do 1. studenog. Po dolasku na opuštanje u ovaj živopisni zapadnoslavonski gradić gosti mogu posjetiti i lipicance na lipičkoj ergeli, osvježiti se na kompleksu otvorenih bazena ili šetati Jelkinom stazom.

– Oblikovali smo nove usluge koje smo iz dobro poznatih povijesnih i tradicionalnih razloga nazvali grofovski užitak. U prvom redu radi se o uslugama masaže ili kupke u ljekovitoj termomineralnoj vodi. Na tu uslugu nadograđujemo i druge sadržaje, gdje bih posebno naglasio vikend-pakete za dvoje te bogatu gastroponudu koju širimo novim menijima – kaže Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik.

poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva Poduzetnicima 400 tisuća kuna, javni poziv otvoren do 30. listopada

U Toplicama Lipik stalno ulažu u renoviranje i poboljšanje svojih usluga. U sklopu Projekta Slavonija osigurana su bespovratna sredstva za realizaciju 70 milijuna kuna vrijednog projekta Terme Lipik, čiji je nositelj Grad Lipik. Projekt se sastoji se od tri komponente: Vile Zinke – interpretacijskog centra, Narodnih kupki i perivoja. Realizacijom ovog projekta Lipičani će napraviti velik i važan iskorak u razvijanju svoje turističke ponude i još bolje se pozicionirati na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske.

Kada je riječ o ulaganjima u obnovu smještajnih kapaciteta, ne smije se zaboraviti ni 730 tisuća kuna vrijedna investicija u rekonstrukciju, obnovu i opremanje smještajnog objekta Fontana, što je nastavak na prijašnje ulaganje od 1,1 milijun kuna.

– Želja Grada Lipika, Toplica i naše županije je vratiti Lipik na mjesto koje nam pripada i pozicionirati se kao jedna od najreprezentativnijih zdravstveno-turističkih destinacija. To opet dodatno znači mjesto Lipika kao regionalnog rehabilitacijskog centra visoke razine, a kada govorimo o Toplicama Lipik, podrazumijeva i našu usmjerenost na rehabilitaciju određenih bolesti, posebno neuroloških i ortopedskih. Naš prihod od tržišta iz godine u godinu raste, što mislim da nijedna specijalna bolnica u Hrvatskoj nije zabilježila – istaknuo je Kelemen. 

Sajam cvijeća okupio 135 izlagača Najviše su se kupovale trajnice, a učilo se i o kućnom kompostiranju Natjecanje je to koje se može usporediti sa Snježnom kraljicom na Sljemenu, ATP turnirom u Umagu ili Hanžekovićevim memorijalom u Zagrebu Međunarodni spektakl u uličnoj košarci Lipik 3x3 Challenger oduševio brojne posjetitelje Lipik izrasta u svjetski centar ulične košarke