Izbornik
Naslovnica Županije Istarska 50 pregleda
Za najbolje sportske rezultate

San se ostvario: Labinjani dobili svoj Sportski centar

Sortski centar u Labinu
Foto: Grad Labin
Na svečanom otvorenju bio je i istarski župan Valter Flego koji je rekao da svi, koji su kao i on, igrali u ovoj dvorani znaju kakav je napredak napravljen i da su takav napredak Labinjani zaslužili

Simboličnim udarcem hrvatskog zlatnog olimpijca i bivšeg rukometnog reprezentativca, Valnera Frankovića svečano je otvoren Sportski centar 'Franko Mileta'. Franković je loptu bacio u video zid s kojega se nešto prije toga punim tribinama obratio reprezentativac Luka Stepančić zaželjevši svim Labinjanima i Sportskom centru rudarsko „Sretno“, čemu se pridružila cijela hrvatska rukometna reprezentacija s kojom je na pripremama u Zagrebu te suigrači iz PSG-a.

"Snovi se ostvaruju onima koji u njih vjeruju, a mi smo prepoznali potrebu izgradnje Sportskog centra i vjerovali u naš zajednički uspjeh. Zato danas ispunjavamo godinama iskazivanu potrebu da imamo svoj hram sporta, po veličini i funkcionalnosti dostojan našeg prekrasnog grada i brojnosti naših sportaša. S današnjim danom vi, prije svega naša labinska mladost, naša djeca, dobivate svoj Sportski centar.

On nosi ime Franka Milete. Ime čovjeka koji je ponos grada Labina i Labinštine, a kojeg su predložili sami građani. Franko Mileta zadužio je Labin svojim sportskim dostignućima. Jedan je od najvećih labinskih rukometaša i rukometnih trenera. Franko nas je, na žalost, prerano napustio, ali njegova plemenitost i predanost vrhunskim sportskim rezultatima ostaje trajni spomen rukometne prošlosti grada Labina i Istre", istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić, priopćili su iz gradske uprave.

Dodao je da je Sportski centar namijenjen prije svega mladima jer su oni ti koji će sutra nastaviti graditi Labin kao zajednicu plemenitih vrijednosti, zajednicu temeljenu na vrijednostima znanja i suživota.

Foto: Grad Labin

"I zato će mi najveća radost biti kad svi termini u dvjema labinskim sportskim dvoranama budu zakupljeni. Značit će to da je ova investicija u potpunosti opravdana. Dodao bih još nešto vrlo važno, a to je da želim da Sportski centar Franko Mileta ne bude samo mjesto u kojemu ćete se pripremati, a potom i ostvariti najbolje sportske rezultate, želim da ovaj Sportski centar bude mjesto u kojemu ćete biti upućeni jedni na druge, međusobno surađivati, gajiti toleranciju, uvažavati se i poštivati, jednom riječju: živjeti, gubiti i pobjeđivati u fair playu i biti tim, biti ekipa, biti Labinjan!", poručio je gradonačelnik.  

Istarski župan Valter Flego rekao je da svi koji su kao i on igrali u ovoj dvorani znaju kakav je napredak napravljen i da su takav napredak Labinjani zaslužili.

"A tog napretka ne bi bilo da nije bilo zajedništva Grada Labina i Istarske županije. Siguran sam da će se ova dvorana itekako koristiti i da će se u njoj dešavati ljubavi. Da, ljubavi: dječaka u djevojčicu, djevojčicu u dječaka, ali prije svega i djevojčice i dječaka u sport. Mislim da nam ta ljubav danas, u vremenima interneta, touch screena, iPada i sličnoga itekako treba", poručio je župan Flego.

Čestitku je uputio i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač te rekao kako izgradnja dviju sportskih dvorana u vrlo kratkom vremenu odražava htijenje i želju za ovakvim investicijama koje nisu nikad izgubljene nego se višestruko vraćaju. 

O izgradnji stare dvorane i obnovi prikazan je dokumentarni film 'Život na parketu', kojega je najavio upravitelj Sportskog centra, direktor Labina 2000 i bivši rukometaš Dalibor Zupičić.