Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
UGOSTITELJSKA ŠKOLA CENTAR KOMPETENTNOSTI

Sanacija škole, doma učenika...

Foto: Osječko-baranjska županija
Dobit ćemo najsuvremeniju opremu iz ugostiteljstva, slastičarstva i posluživanja, ističe ravnatelj Andrej Kristek

Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku jedna je od 25 strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva. U tom procesu ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Osijek Andrej Kristek i ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci Domagoj Vujadinović potpisali su ugovore s izvođačem radova tvrtkom Planum građenje d.o.o. Vukovar te izvršiteljima usluge stručnog nadzora tvrtkom Helion Group d.o.o. Osijek i NPL d.o.o. Osijek.

U Ivanskoj pri kraju radovi na energetskoj obnovi osnovne škole i dvorane Županija omogućila da sva djeca na nastavu idu u jednoj smjeni

– Za projekte Regionalnog centra kompetentnosti osigurana su bespovratna sredstva od 95,673.389 kuna i financirat će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda. Potpisivanjem ugovora s izvođačima radova, vrijednih više od 16 milijuna kuna, korak smo bliže realizaciji ovog za istok Hrvatske važnog projekta. Cilj nam je školovati vrhunski kadar koji će svoja znanja i vještine implementirati ovdje, u Osječko-baranjskoj županiji, i da zajedno osnažimo našu turističku ponudu – kaže župan Ivan Anušić.

– Ovaj projekt namijenjen je učenicima, ali i odraslim polaznicima, našim profesorima i mentorima. Dobit ćemo najsuvremeniju opremu iz ugostiteljstva, slastičarstva i posluživanja i time se upoznati s novitetima koji se koriste u Europi i svijetu, čime će i oni biti konkurentniji na tržištu. Cilj je reforma cjelokupnog strukovnog obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva – naglašava ravnatelj Kristek.

Asfaltiranje Hrastove ulice INFRASTRUKTURNI RADOVI Asfaltira se ulica i gradi nogostup u Gunji

Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju doma učenika UT, izvođenje radova na sanaciji zgrade škole u Osijeku te adaptacije prostora Srednje strukovne škole Vinkovci.

– Nakon izvođenja radova, uslijedit će opremanje modernom specijaliziranom opremom i inovativnim tehnologijama sa svrhom uspostave infrastrukture RCK-a – ističe pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović.