Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Uređenje grada

Sanirane Županijska ulica i Ulica dr. Antuna Bauera - Paje

1/4
Foto: Branimir Bradarić
Riječ je o ulicama u samome središtu Vukovara kojima svakodnevno prometuje velik broj vozila te su bile u lošem stanju kako zbog gustog prometa tako i zbog ratnih zbivanja

Poslije mjeseci priprema i radova dovršena je sanacija prometnica u Ulici dr. Antuna Bauera - Paje i Županijskoj ulici u Vukovaru. Riječ je o ulicama u samome središtu Vukovara kojima svakodnevno prometuje velik broj vozila te su bile u lošem stanju kako zbog gustog prometa tako i zbog ratnih zbivanja.

sagrađena u 18. stoljeću Obnovljena kapela sv. Roka

– Županijska ulica i inače je reprezentativna u našem gradu jer se u njoj nalaze sve važnije državne, županijske i gradske institucije, a sada je dobila i modernu svjetlosnu signalizaciju koja do posebnog izražaja dolazi u noćnim satima – rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je obišao sanirane ulice.

Prema navodima iz Grada u Županijskoj ulici uređenje je obuhvaćalo novi zatvoreni sustav cestovne odvodnje, novu kolničku konstrukciju postavljanjem granitnih cestovnih rubnjaka, uređenje temeljnog tla, izradu nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala te nosive i habajuće slojeve asfalta.

U završnoj fazi rekonstrukcije prometnice postavljene su nova vertikalna i horizontalna signalizacija te su postavljeni led treptači na pješačkim prijelazima radi povećanja sigurnosti pješaka. Ukupna dužina prometnice je 990 metara, a vrijednost izvedenih radova iznosi oko 7,5 milijuna kuna.

Turizam Na autocesti A5 postavljena turistička ploča

I Ulica dr. Antuna Bauera temeljito je sanirana i tako dobila novi i uređeniji izgled. Između ostaloga postavljena je i nova vertikalna i horizontalna signalizacija. Dužina prometnice iznosi 150 metara, a vrijednost radova premašuje 1,4 milijuna kuna.