Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Zatvoren 2014. godine

Senj ponovno dobiva sud

Gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina
Foto: Grad Senj
Građani više neće morati putovati u Crikvenicu, Delnice i Rijeku, već će sve potrebno moći obaviti u svojemu gradu

Grad Senj nakon četiri godine ponovno dobiva stalnu službu Općinskog suda u Crikvenici. Gradonačelnik Sanjin Rukavina rekao je kako je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković donio Odluku o osnivanju stalnih službi Općinskoga suda u Crikvenici, i to u Krku, Rabu i Senju, kojom se nalaže obnašatelju da do 1. siječnja 2019. osigura sve potrebne mjere da stalna služba i profunkcionira. Na istu temu gradonačelnik Rukavina i ministar Bošnjaković održali su u 2017. i 2018. tri radna sastanka u Zagrebu u prostorijama Ministarstva.

Predstava o Vukovaru bitka za Vukovar – kako smo branili Grad i Hrvatsku Predstava o Vukovaru razgalila srca u gradu podno Nehaja

Vijest o osnivanju stalne službe u Senju Općinskog suda u Crikvenici obznanjena je još za radnoga sastanka gradonačelnika Rukavine i državnoga tajnika u Ministarstvu pravosuđa dr. sc. Kristijana Turkalja i načelnika Sektora za pravosudnu infrastrukturu Danijela Žutića, na kojem se raspravljalo i o radovima sanacije i rekonstruiranja zgrade suda u Senju na adresi Potok 1. Grad Senj i resorno Ministarstvo pred potpisivanjem su sporazuma o sufinanciranju uređenja i sanacije zgrade, prema kojem će se u tri godine uložiti minimalno pet milijuna kuna, a od toga će Grad Senj iz vlastitih proračunskih sredstava izdvojiti 2 milijuna kuna. U proračunu za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu Grad Senj za isto je osigurao sredstva.

Počinju radovi na proširenju parkirališta u Domu zdravlja Senj Senj Širi se parkiralište Doma zdravlja

Gradonačelnik Rukavina istaknuo je kako je ova odluka iznimno važna za građanke i građane Senja koji su bez stalne službe suda neopravdano ostali u 2014. godine, a sad ponovno stalna služba u Senju počinje s radom te tako građani više neće morati putovati u Crikvenicu, Delnice i Rijeku, već će sve potrebno moći obaviti u svojemu gradu. Gradonačelnik Rukavina također je zahvalio ministru Bošnjakoviću na pomoći i suradnji.

Sastanak o gradnji vjetroparka u Senju Sastanak s gradskom upravom Kineska tvrtka želi graditi vjetropark na području Senja