Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
ovog vikenda

Šest klapa Zadarske županije na smotri u Vukovaru

Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
U nedjelju, u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru na svetoj misi u 11 sati sudjelovat će sve zadarske klape koje će pjevati tijekom cijele liturgije

Program Županijskih dana 2018. završava ovoga vikenda Smotrom klapa Zadarske županije u Hrvatskom domu Vukovar u Vukovaru. U subotu 28. travnja u Vukovar odlazi šest klapa koje će svojim nastupom predstaviti cijelo područje Zadarske županije, priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar. U 20 sati održat će se Smotra klapa na kojoj će nastupiti klapa Uzorita iz Sukošana, Kandelora iz Zemunika, Libar iz Privlake, Školji s otoka Pašmana, Koporan iz Poličnika, Idro iz Zadra i solist Marko Zekanović uz glazbenu pratnju Ante Sjauša, izvijestili su iz Zadarske županije.

Zadarska županija Posjet izaslanstva Južnomoravske regije Potvrđena suradnja koja traje već 11 godina i sve se više razvija

Prije samog nastupa, u predvorju Hrvatskog doma Vukovar bit će otvorena izložba fotografija Miljenika Domijana pod nazivom „More i vode Zadarske županije“ ustupljena od strane Narodnog muzeja Zadar.

U nedjelju, 29. travnja 2018. u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru na svetoj misi u 11 sati sudjelovat će sve zadarske klape koje će pjevati tijekom cijele liturgije. U sklopu posjete Vukovaru, zadarske klape će obići mjesto sjećanja u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana te položiti vijence na mjestu masovne grobnice na Ovčari i Memorijalnom groblju. Posjetit će i Spomen dom hrvatskim braniteljima na Trpinjskoj cesti. Domaćini ovog susreta su Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija.

Zadarska županija 25. rođendan Zadarske županije Nagrade za životno djelo Tomislavu Ivčiću i dr. Martinu Mikecinu