Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Posjet izaslanstva Južnomoravske regije

Potvrđena suradnja koja traje već 11 godina i sve se više razvija

Zadarska županija
Foto: Zadarska županija
Župan Longin rekao je da je pred Zadarskom županijom novi gospodarski uzlet i da je daljnja suradnja s Češkom jako važna

Župan Božidar Longin primio je izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno njihovim županom Bohumilom Šimekom. Izaslanstvo u Zadru tradicionalno boravi u povodu Dana Zadarske županije čime potvrđuju dobru suradnju koja traje već 11 godina i koja se sve više razvija.

Božidar Longin u Kini Daleki istok Longin: Izravni letovi između 
Zadra i Kine bili bi dobri za županiju, ali i za kineske turiste

Župan Božidar Longin posebno je zahvalio Južnomoravskoj regiji na financijskoj pomoći koju su dali za sanaciju šteta nastalih u poplavi u rujnu prošle godine, a riječ je o 50.000 eura. U svom obraćanju istaknuo je i dva kapitalna projekta koji su u završnoj fazi, početak rada nove Poliklinike u kojoj će biti održana svečana sjednica Županijske skupštine i Luku Gaženica u kojoj će uskoro biti obavljen tehnički pregled za novi terminal. Župan je dodao da je pred Zadarskom županijom novi gospodarski uzlet i da je daljnja suradnja s Češkom jako važna.

Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija naglasila je kako je češko tržište značajno jer ostvaruju 900.000 noćenja godišnje, te zbog povezanosti dvaju naroda.

Na sastanku u Domu Zadarske županije, počasnom konzulu Ivi Nešporu uručeno je priznanje TZ Zadarske županije za poseban doprinos turističkoj promidžbi Zadarske županije u Češkoj. U izaslanstvu Južnomoravske regije bio je i Stanislav Juránek bivši župan koji je sa županijom potpisao Sporazum o suradnji između dviju županija.

Longin u službenom posjetu Kini posjet Kini Luka Zadar od ove godine službeno dio Pomorskog puta svile Zadarska županija u Kini Boao forum for Asia – azijski Davos Među svjetskom poslovnom elitom i Zadarska županija