Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Plaža i šetnica sv. Mihovila u Raslini prostiru se na površini od 3300 m2, ukupne duljine 530 metara

Šibeniku odobrena sredstva za daljnje uređenje plaže u Raslini

1/2
Foto: Grad Šibenik
Ukupna vrijednost druge faze uređenja plaže u Raslini je procijenjena na  668 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost projekta, koji je podijeljen u pet faza, blizu 3 milijuna kuna

Na temelju odabira projekata iz javnog poziva za Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini Ministarstvo turizma je Gradu Šibeniku odobrilo bespovratnih 267 tisuća kuna za drugu fazu uređenja plaže u Raslini.

Foto: Grad Šibenik

"Nakon uređenja plaža u samome gradu i neposrednoj blizini grada i izrade projektne dokumentacije za njihov nastavak uređenja poput kabina na Jadriji, a vodeći računa o ravnomjernom razvoju turizma i komunalnoj opremljenosti na cijelom administrativnom području Grada Šibenika, projekt uređenja plaže u Raslini aplicirali smo na natječaj resornog ministarstva te još jednom uspješno povukli bespovratna sredstva.

Putem istog natječaja Grad Šibenik u proteklom je razdoblju u dva navrata uspješno osvojio ukupno milijun i po kuna za uređenje plaže u Brodarici koja je zasjala u novom ruhu i čiju 'točku na i' upravo fiksiramo u obliku 5 atraktivnih mulića.

Novouređena šetnica na Krapnju Otok Krapanj Nakon deset godina radova, obnovljena šetnica

Vjerujemo kako će i ovim ulaganjima u infrastrukturu Raslina dobiti novi zamašnjak u razvoju turizma.“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Ukupna vrijednost druge faze uređenja plaže u Raslini je procijenjena na  668 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost projekta, koji je podijeljen u pet faza, blizu 3 milijuna kuna. Prethodno je s 200 tisuća kuna iz gradskog proračuna napravljena prva faza.

Plaža i šetnica sv. Mihovila u Raslini prostiru se na površini od 3300 m2, ukupne duljine 530 metara. Prema regionalnom programu uređenja i upravljanja plažama klasificirana je kao mjesna plaža, a projektom je zamišljena  kao tematska plaža za obitelji s djecom.

Uređena šetnica i plaža u Senju doprinijet će boljoj pridonijeti kvaliteti života, ali i turističkoj ponudi Senj Završeni radovi na dijelu plaže i šetnice Škver