Izbornik
Naslovnica Gradovi Senj
Senj

Završeni radovi na dijelu plaže i šetnice Škver

Uređena šetnica i plaža u Senju doprinijet će boljoj pridonijeti kvaliteti života, ali i turističkoj ponudi
1/10
Foto: Grad Senj
Ukupna vrijednost investicije je 7,918.793,41 kunu

Završeni su radovi na dijelu plaže i šetnice Škver, jedne od najvećih i najpoznatijih senjskih gradskih plaža. Gradonačelnik Sanjin Rukavina istaknuo je kako je Grad Senj s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske potpisao Ugovor o sufinanciranju, sukladno s uvjetima i kriterijima Programa razvoja javne turističke infrastrukture, za projekt 1. faza projekta SHQUERE 2, izgradnja plaže i šetnice od Škvera do Treće drage u Senju od profila 9-12 i tako osigurao 700.000 kuna.

Gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina Zatvoren 2014. godine Senj ponovno dobiva sud

Također, Grad Senj s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisao je Ugovor o financiranju kapitalnog projekta 1. faze projekta SHQUERE 2, izgradnja plaže i šetnice od Škvera do Treće drage u Senju od profila 9-12, čime je dodatno osigurao 2,049.406,48 kuna. Ukupna vrijednost investicije je 7,918.793,41 kunu, pa je ostatak financiran proračunskim sredstvima grada Senja. Izvođač radova bila je zajednica ponuditelja Vodogradnja Rijeka d.o.o., Kukuljanovo i BSK commerce d.o.o., Rijeka.

Rezultat projekta je izgrađena i opremljena plaža i šetnica, izgrađen ugostiteljski objekt i spremište za opremu te postavljen sustav javne rasvjete. U sklopu istoga je izgrađeno i višefunkcionalno igralište za odbojku i rukomet, koje će napokon u ljetnim mjesecima ponuditi atraktivan prostor za sport i razbibrigu.

Foto: Grad Senj

Na taj se način dobio dio šetnice koja će u budućnosti, osim povezivanja triju prirodnih uvala, osigurati pješački koridor između naseljenih zona iznad Treće drage sa Škverom, a time i sa samim centrom Senja. Projekt je također izuzetno važan i s aspekta sigurnosti jer će se stanovništvu, ali i turistima izgradnjom nove pješačke staze omogućiti sigurniji pristup plažama, izbjegavajući postojeći pristup magistralom. Također, ljubitelji prirode i aktivnijeg razgledavanja grad napokon mogu doživjeti i na drugi način – istražujući novouređenu senjsku šetnicu uz more, što će značajno, istaknuo je Rukavina, pridonijeti kvaliteti života, turističkoj ponudi i rezultatima.

Sastanak o gradnji vjetroparka u Senju Sastanak s gradskom upravom Kineska tvrtka želi graditi vjetropark na području Senja