Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
radovi "teški" 11,3 milijuna kuna

Sigurniji promet obnovljenim Galdovačkim mostom

1/4
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Izvedeni su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije, pješačkih staza i hodnika, ograda, no najvažnije je da je obavljena kompletna sanacija osnovne čelične konstrukcije. Svi su nosači pjeskareni, dodatno ojačani te nakon toga antikorozivno zaštićeni i obojeni, rekao je župan

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom te predstavnicima Hrvatskih cesta i gradske četvrti Galdovo obišao je most preko rijeke Save u Galdovu na kojem je nedavno završena sanacija.

Gotov idejni arhitektonski projekt budućeg kampusa gaming industrije u Novskoj Kampus će imati fakultet, studentski i učenički dom te jedinu arenu za eSport u nas

Riječ je o vrlo prometnom mostu, no koji je s vremenom dotrajao i zbog količine prometa i zbog vremenskih prilika.

– Ukupna vrijednost radova je 11,3 milijuna kuna. Izvedeni su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije, pješačkih staza i hodnika, ograda, no najvažnije je da je obavljena kompletna sanacija osnovne čelične konstrukcije. Svi su nosači pjeskareni, dodatno ojačani te nakon toga antikorozivno zaštićeni i obojeni – rekao je župan pri obilasku mosta.

Podsjetivši kako je Sisak grad na tri rijeke pa time i grad mostova, župan je dodao da su u tijeku radovi druge faze na sanaciji Mosta Gromova u Sisku vrijedni 15 milijuna kuna.

– Ono što svi željno očekujemo jest početak gradnje mosta na Odri i pristupne ceste na autocestu – dodao je župan Žinić istaknuvši da su aktivnosti bile usporene, no trenutačno je u postupku odabir najpovoljnijeg izvođača te se nada da bi do ljeta mogli započeti radovi.

Nastavlja se uređenje školskih igrališta u nadležnosti Županije Kod sisačke Gimnazije sada se može igrati košarka, nogomet, rukomet, odbojka...

Zaključio je da se zbog dotrajalosti Starog mosta u Sisku očekuje i gradnja još jednog mosta preko rijeke Kupe.

Župan je na kraju izrazio zadovoljstvo što je sanacijom galdovačkog mosta dugoročno osiguran sigurniji promet vozila, biciklista i pješaka na ovom području.