Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nastavlja se uređenje školskih igrališta u nadležnosti Županije

Kod sisačke Gimnazije sada se može igrati košarka, nogomet, rukomet, odbojka...

1/7
Foto: Večernji list
U uređenje igrališta, nakon 20 godina, uloženo je 500.000 kuna od čega donacija Ine iznosi 80.000 kuna. U kvalitetu radova uvjerili su se i čelnici Županije, a moći će ga koristiti đaci, sportaši i rekreativci

Nakon višemjesečnih radova dovršeno je uređenje sportskog igrališta Gimnazije Sisak, za što je utrošeno gotovo 500.000 kuna, od čega je donacija Ine od 80.000 kuna, a ostatak ulaganje Sisačko-moslavačke županije koja upravlja Gimnazijom.

19. sjednica Županijske skupštine održana elektronički Manji rashodi za 17 milijuna kuna, a dodatnih 1,5 milijuna gospodarstvu i turizmu

Kad počne nastava igralište će biti na raspolaganju svim učenicima Gimnazije Sisak za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. No osim 400-tinjak učenika koristit će ga i drugi građani i udruge, rekreativci te individualni sportaši.

– Obnovili smo ovo igralište nakon 20 godina i stvarno je kvalitetno. Nadam se da će biti atraktivno ne samo za sisačke gimnazijalce, već i sve učenike i rekreativce grada Siska i naše županije. Nadam se da ćemo još riješiti rasvjetu kako bi se igralište moglo koristiti i u večernjim satima. Vjerujem da će ovdje biti popunjena satnica, kako za učenike, tako i za rekreativce – rekao je ravnatelj Gimnazije Sisak Božidar Dujmić.

U sklopu uređenja igrališta postavljena je gumirana podloga na kojoj su iscrtane linije za košarku, nogomet, rukomet, odbojku, tenis i badminton. U obnovu se uključila i Ina.

Gotov idejni arhitektonski projekt budućeg kampusa gaming industrije u Novskoj Kampus će imati fakultet, studentski i učenički dom te jedinu arenu za eSport u nas

– Drago mi je da smo se u suradnji sa Županijom, a u povodu obilježavanja 100 godina od osnutka Gimnazije Sisak, uključili u uređenje sportskog igrališta. Posebno me veseli što će mladi našeg grada koristiti ovo igralište i što će ono još generacijama biti mjesto za druženje i okupljanje sisačkih gimnazijalaca – rekao je direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković prilikom obilaska obnovljenog igrališta.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je da je riječ o petom obnovljenom igralištu na području županije te trećem na području grada Siska.

– Prije ovoga obnovili smo igrališta Osnovne škole Novska, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Glina i Srednje škole Viktorovac te parket u Sportskoj dvorani Brezovica, u ukupnoj vrijednosti od 3,5 milijuna kuna. Ovdje, kod Gimnazije, postoji mogućnost bavljenja gotovo svim sportovima, a kako je igralište u neposrednoj blizini središta grada bit će otvoreno za sve rekreativce i sportaše – dodao je župan podsjetivši da ovo nisu jedini radovi na Gimnaziji Sisak te da je u protekloj godini obnovljena unutrašnjost zgrade, uređeni su novi sanitarni čvorovi (oko 166.000 kn), učionica i knjižnice (oko 412.000 kn), kupljene su pametne ploče (123.000 kuna) te uređen atrij škole (321.000 kn).

Predstavljena Hrvatska kuća vina – projekt Sisačko-moslavačke županije Kompleks namijenjen turistima, ljubiteljima vina, ali i proizvođačima

Žinić je najavio da se s obnovom igrališta ide dalje i da je na redu igralište pored Tehničke škole u Kutini. Tamo će ulaganje biti nešto veće, dodao je župan, jer su potrebni neki dodatni radovi.