Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Europsko udruženje razvojnih agencija prepoznalo rad sisačko-moslavačke Razvojne agencije

SIMORA odnijela titulu najbolje europske razvojne agencije u 2020.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije ove godini slavi i 15 godina postojanja

Razvojna agencija SIMORA odnijela je titulu najbolje europske razvojne agencije prema odabiru EURADA – Europskog udruženja razvojnih agencija sa sjedištem u Bruxellesu. Teško se naći u konkurenciji projekata i agencija od kojih stručni žiri EURADA-e izabere najbolji, no za 2020. godinu to je pošlo za rukom sisačko-moslavačkoj razvojnoj agenciji SIMORA-i, ujedno i prvoj dosad nagrađenoj iz Hrvatske.

IZMJEŠTEN PETRINJSKI DOM ZA PSIHIČKE BOLESNE ODRASLE OSOBE Spas od potresa u Ravniku našlo 80 korisnika

Očuvanje radnih mjesta

– Europsko udruženje razvojnih agencija o odabiru nas je obavijestilo i uskoro očekujemo poziv za preuzimanje nagrade. Već smo 2017. godine bili u top 5 europskih razvojnih agencija, ali prvo mjesto zaista nam je odlična vijest – rekao je direktor SIMORA-e Mario Čelan.

Razvojnu agenciju SIMORA prepoznao je žiri "jer poboljšava život u Sisačko-moslavačkoj županiji te je uz pomoć brojnih projekata iz područja poduzetništva, ruralnog razvoja, strateškog planiranja, socijalnih fondova i EU fondova ostvarila 217 novih radnih mjesta, a više od 1000 ih je u našoj županiji očuvala". Posebno je istaknut koncept razvoja regije i zapošljavanje osoba mlađe životne dobi, njihova edukacija u razvoju videoigara i mentoriranje pri ulasku u poduzetničke vode, osiguravanje potpore njihovim startupima i omogućavanje korištenja vrhunski opremljenog prostora u poduzetničkom inkubatoru PISMO. „Becoming gaming expert-capacities upskilling“ naziv je prakse koja je nagrađena zahvaljujući SIMORA-i, a zaživjela je ujedinivši različite sudionike, od politika svih nivoa do različitih načina financiranja, te u konačnici rezultirala otvorenjem 36 startupa u specijaliziranoj i najbrže rastućoj industriji – gaming industriji.

Županija raspisala javni poziv Za obrte koji baštine posebne zanatske vještine i umijeće 350.000 kuna

Slavi 15 godina postojanja

– Ovom prilikom pohvaljujem i sve naše djelatnike koji rade na svim našim projektima, ali i ministarstvima te javnim tijelima s državne, regionalne i lokalne razine bez kojih naši projekti ne bi bili mogući. Posebno zahvaljujem i svim našim klijentima i partnerima što su nas prepoznali. Veliko je priznanje dobiti status „najbolje europske razvojne agencije“, tim više što smo prva agencija iz Hrvatske koja je uspjela dobiti ovu titulu. Prošla, 2020. godina donijela nam je jako puno napisanih i odobrenih projekata, a ova nagrada samo je kruna cijeloga rada SIMORA-e koja ove godini slavi i 15 godina postojanja – izjavio je direktor Mario Čelan.

Uz to što je najbolja europska razvojna agencija u 2020. godini, SIMORA ima i priznanje za najbolji hrvatski EU projekt, poduzetnički inkubator PISMO.