Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
IZMJEŠTEN PETRINJSKI DOM ZA PSIHIČKE BOLESNE ODRASLE OSOBE

Spas od potresa u Ravniku našlo 80 korisnika

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Djelatnike petrinjskog doma posjetio je zamjenik župana Roman Rosavec

Dožupan Roman Rosavec posjetio je djelatnike Doma za psihički bolesne odrasle osobe iz Petrinje izmještene u jedinici Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača u Ravniku.

Županija raspisala javni poziv Za obrte koji baštine posebne zanatske vještine i umijeće 350.000 kuna

Objekti Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji, čiji je osnivač Sisačko- moslavačka županija, oštećeni su uslijed razornog potresa na području Banovine te je, s obzirom na to da nekim dijelovima prijeti urušavanje, ustanova dobila crvenu oznaku. Ustanova je oštećenja zadobila već u potresu 28. prosinca, no dan poslije najjači potres zgradu je učinio neupotrebljivom. Odmah se pristupilo evakuaciji 80-ak korisnika u NPB Popovača, zajedno s dijelom zaposlenika.

– Na liječenju u bolnici je 61 korisnik, s obzirom na to da je stres aktivirao njihove zdravstvene probleme, a 15 ih je izašlo te su smješteni u Ravniku. Kako drugi budu izlazili s liječenja, doći će ovamo – rekla je ravnateljica petrinjskog Doma Jadranka Bertović.

BORBA PROTIV PANDEMIJE Cijepe se stariji od 65 i kronični bolesnici

Zamjenik župana zahvalio je djelatnicima ustanova koji su brzom reakcijom proveli evakuaciju u izdvojenu jedinicu u Ravniku.

– Ulaganje se pokazalo dobro. Ovdje je bio drugi zdravstveni sadržaj planiran, no dobro je došao prostor za ovu izvanrednu situaciju. Nadam se da će ovaj prostor biti zadovoljavajući, jer ne znamo koliko će trajati sanacija ustanove u Petrinji – rekao je Rosavec.

MEĐNARODNI DAN Zajedno za sigurniji internet

– Ovdje je bila dnevna bolnica za demenciju, no zbog korone je u trenutku potresa bila prazna i tu smo odlučili staviti pacijente. NPB Popovača je logistika u svim uslugama, kuhanju, pranju veša, psihološkoj pomoći – dodala je dr. Marina Kovač, ravnateljica NPB Popovača.