Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Kolegij (grado)načelnika

Sinergijom do veće iskoristivosti europskih fondova

Sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika
Foto: Međimurska županija

Snažnijom sinergijom Međimurske županije i njezinih gradova i općina postići ćemo još viši postotak iskorištenosti sredstava europskih fondova, u čemu je Međimurska županija od 2014. godine do danas među vodećima u Hrvatskoj na ljestvici uspješnosti, rekao je župan Matija Posavec na sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika. O prijedlogu novog proračuna Međimurske županije Skupština će odlučivati 21. prosinca.

Na suglasnost Ministarstvu poslani su projekti za 17 investicija u obrazovanju, dogradnje i gradnje škola i dvorana, a najavljeni su i ugovori za projekte iz ITU mehanizama, vrijedni 18 milijuna eura, rekao je župan na prošlotjednom kolegiju. Novi proračun podržat će i započete projekte poput logističko-distributivnog centra za voćare i povrtlare koji će se graditi u Prelogu, dom za starije i nemoćne u Nedelišću, nove velike projekte u zdravstvu i drugo.

Centar DOSTI će, kako je istaknuto, osnaživati osobe s invalidnošću na putu njihove pune integracije u zajednicu, s kapacitetom za boravak 20 osoba u poludnevnom ili dnevnom boravku Međimurska županija Otvoren Centar za podršku osobama s invalidnošću od 2,3 milijuna eura Dodjeli nagrada nazočio je župan Matija Posavec, direktor TZ-a Međimurske županije Rudi Grula te vlasnici kuće za odmor Lina Biserka i Zvonko Lajtman Nova priznanja međimurskim turističkim projektima Zlatne povelje kući za odmor Lina i Ekomuzeju Međimurje Podigli smo kvalitetu strukovnog obrazovanja u području strojarstva te otvorili put sinergiji, kaže ravnatelj Dražen Blažeka KONFERENCIJA U ČAKOVCU Učenici postaju majstori uz nove metode učenja