Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisačko-moslavačka županija

Sisačka bolnica privlačit će mlade liječnike i druge stručnjake

Sisačko-moslavačka županija provodi cjelovitu obnovu u potresu oštećenih zgrada Pedijatrije, Nove i Stare interne, Odjela za patologiju i citologiju, Jodnog lječilišta, a gradi se i nova bolnička kuhinja
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je gradilište u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić", u kojoj se provodi cjelovita obnova bolničkih paviljona stradalih u potresu

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je gradilište u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić", u kojoj se provodi cjelovita obnova bolničkih paviljona koji su stradali u potresu.

Ministar impresioniran

Sisačko-moslavačka županija provodi cjelovitu obnovu u potresu oštećenih zgrada Pedijatrije, Nove i Stare interne, Odjela za patologiju i citologiju, Jodnog lječilišta, a gradi se i nova bolnička kuhinja.

– Impresioniran sam onim što vidim, ali treba spomenuti da su Vlada i Ministarstvo u zdravstvenu infrastrukturu i općenito u zdravstvo u ovom mandatu uložili više od 100 milijuna eura, od čega 40-ak milijuna za obnovu, a ostalo u medicinsku opremu – rekao je Beroš. Dodao je kako vjeruje da će Sisak, s obzirom na blizinu Zagreba, postati destinacija koja će privlačiti mlade liječnike i druge stručnjake koji će ovdje učiti, što je posebno važno za dostupnost primarne zdravstvene zaštite.

Prije obilaska održan je i radni sastanak u sjedištu Županije u Sisku, gdje je ministra dočekao župan Ivan Celjak.

Na radnom sastanku razgovaralo se o obnovi zgrada Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" i gradnji novih objekata, što ide dobrom dinamikom. Gradilište u krugu sisačke bolnice najveće je gradilište u Sisačko-moslavačkoj županiji, rečeno je na sastanku.

Uz 7,8 milijuna € vrijednu medicinsku opremu, koju je Županija već nabavila, razgovaralo se i o kupnji dodatne opreme. Najavljeni su i preventivni pregledi, koji će, u okviru nacionalne kampanje, biti provođeni i na području SMŽ-a. Razgovaralo se i o načinima na koje je Sisačko-moslavačka županija pokrenula privlačenje i dolazak liječnika na područje županije.

– Razgovarali smo i o prevenciji, koja je izuzetno važna, pa tako Sisačko-moslavačka županija već nekoliko mjeseci provodi projekt "Županijski kutak zdravlja", u tom projektu opremili smo jedan kombi u kojem se nalazi medicinsko i nemedicinsko osoblje koje obilazi ruralna područja županije te pruža usluge osnovne zdravstvene zaštite i upućuje naše sugrađane na daljnju obradu ako je ona potrebna – rekao je župan Celjak.

Obnova ambulanti

Završena je obnova zgrade Doma zdravlja u Glini. Tamo traje uređenje okoliša i uskoro se očekuje otvorenje zgrade. Početkom iduće godine očekuje se dovršetak obnove i vraćanje ordinacija u matičnu zgradu Doma zdravlja u Sisku. Županija uređuje i obnavlja ambulante na ruralnom području, koje nisu obnavljane godinama. Nevezano uz potres, uređene su ambulante u Kratečkom, Galdovu, a uskoro počinje obnova ambulante u Topolovcu.

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije organizirao je protekli tjedan u svome prostoru Dane Moslavine Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije Tradicija Moslavine može se podijeliti na dva dijela Brojka govori da imamo sjajne sportašice i sportaše koji promoviraju Sisačko-moslavačku županiju, kaže župan Sportski ponos Sisačko-moslavačke županije Zahvalnice za 169 sportašica i sportaša te 19 ekipa za rezultate Župan Ivan Celjak dodijelio je 31 jednokratnu pomoć, a njihov je iznos 663,31 euro sisačko-moslavačka županija Dodijeljene jednokratne novčane potpore studentima