Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanska nastavlja pomagati

Sisačko-moslavačkoj županiji darovali četiri potpuno opremljena stambena kontejnera

1/2
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Nakon 200.000 kn uplaćenih odmah nakon potresa, najjužnija županija ponovno pomaže

Dubrovačko-neretvanska županija donirat će Sisačko-moslavačkoj četiri stambena kontejnera za smještaj jednako toliko obitelji koje su ostale bez krova nad glavom u nedavnom katastrofalnom potresu.

– Stambeni kontejneri vrijedni su 300 tisuća kuna. Riječ je o četiri nova kontejnera za potrebe obitelji stradalih u potresu. Kontejneri od 20 četvornih metara naručeni su od hrvatskih proizvođača i, sukladno ugovoru, trebaju biti gotovi vrlo brzo. Bit će upućeni u Sisačko-moslavačku županiju, koja će zajedno s tamošnjim Stožerom civilne zaštite utvrditi kome će biti namijenjeni – rekao je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

ZAJEDNIČKA AKCIJA Umirovljeničke udruge od svojih će prihoda donirati najmanje 70.000 kn

Najveći problem

Dodao je i kako su, prema specifikacijama, kontejneri potpuno opremljeni, odnosno imaju priručnu kuhinju, sanitarni čvor, četiri kreveta, stol, stolce i ormar, a uz to su i klimatizirani.

– Novac je osiguran iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije te naših ustanova i društava. Drago nam je da smo i ovako mogli pomoći pučanstvu nakon razornog potresa – rekao je Dobroslavić.

Župan je napomenuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija odmah nakon potresa donirala pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji 200.000 kuna, a odluka o ovoj novoj donaciji donesena je nakon što je postalo evidentno da je u pogođenom području jedan od najvećih problema upravo nedostatak privremenog stambenog prostora.

VUKOVAR ZA BANOVINU Prikupljena pomoć vrijedna 200.000 kn

Zahvala za pomoć

Važno je naglasiti, kazao je također župan, da je iz Dubrovačko-neretvanske županije u pomaganju ljudima sudjelovalo više vatrogasnih postrojba, HGSS i brojne druge organizacije kao i brojne privatne osobe.

– Koristim priliku i da zahvalim volonterima koji su prikupljali pomoć na ovom području i slali je u potresom pogođeno područje, kao i onima koji su otišli pomagati, a posebice građevnisu bile do kraja srušene. Također, želim istaknuti da je pomoć koju je Vlada Republike Hrvatske osigurala pogođenim područjima iznimna i da će osigurati svima povrat u svoje domove ili gradnju kvalitetnijih kuća nego što su bile dosadašnje – poručio je župan Dobroslavić.

Zaključio je da su ratna stradanja dodatno pojačala empatiju koju je cijela Dubrovačko-neretvanska županija pokazala prema našim sunarodnjacima.