Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
VUKOVAR ZA BANOVINU

Prikupljena pomoć vrijedna 200.000 kn

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pomoć je prikupljalo i sortiralo ukupno 60 volontera

U sklopu akcije “Vukovar za potresom pogođena područja” Grad Vukovar, tvrtke s područja grada Vukovara i građani Vukovara prikupili su više od 200.000 kuna vrijednosti pomoći za potresom pogođena područja.

Nastavak višegodišnje prakse Stipendije Grada za 214 studenata i srednjoškolaca deficitarnih zanimanja

– Ukupno 30 paleta pomoći šaljemo na potresom pogođena područja, a to je ono što smo ciljali na hitnom interventnom sastanku održanom dan nakon samog potresa. Tada smo se usuglasili o tome da je dobro da u akciju pomoći idemo svi zajedno kao društvena zajednica i grad te tu pomoć kanaliziramo pomoću službenih institucija, misleći pri tome ponajprije na Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček kazao je da Vukovarci, nažalost, najbolje znaju što znači ostati bez svoga doma i krova nad glavom. Dodao je da su prikupljene osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine kao što su mlijeko, brašno, ulje, sol, dječja hrana, pelene, maramice i drugi trajni proizvodi, ali i 136 električnih grijalica.
– Građani Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta, nažalost, u proteklih su trideset godina osjetili to dva puta, što tijekom Domovinskog rata, što sada zbog snažnog potresa. I zato mi najbolje znamo koliko znači pomoć kada ti je najteže – rekao je Pavliček.

Virski chef kuhao u glini “Svatko treba pomoći kako god može, pa makar poslao jedan madrac”

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš kazao je da su volonteri dva tjedna skupljali, sortirali i pakirali donacije građana. Istaknuo je da je u akciji sudjelovalo 40 mladih volontera zajedno s 20 starijih iskusnih volontera, a interventni tim koji čini osam osoba nalazi se u potresom pogođenim područjima.