Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ODRŽAN NOVI SASTANAK LOKALNIH STOŽERA ŽUPANIJE

Situacija nije za alarm, ali je ozbiljna

Foto: Zagrebačka županija
U posljednjih mjesec dana na području Zagrebačke županije virus se probio u pet dječjih vrtića, sedam osnovnih škola te dvije srednje škole.

U posljednjih mjesec dana Zagrebačka županija bilježi porast broja zaraženih, virus se probio u 5 dječjih vrtića, 7 osnovnih škola te dvije srednje škole

U sklopu obilježavanja projekta “Utrka za život - RACE” Dva vozila za hitnu pomoć i defibrilatori stigli u Hitnu službu

Epidemiološka situacija na području Zagrebačke županije s trenutačno 235 aktivnih slučajeva nije alarmantna, ali zahtijeva ozbiljnost i odgovornost. Rečeno je to na drugom sastanku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s predstavnicima lokalnih stožera na području županije i epidemiologa Županijskog zavoda za javno zdravstvo koji se održao prošlog tjedna.

– U posljednjih mjesec dana Zagrebačka županija kao i ostatak Hrvatske bilježi porast broj zaraženih. Iz tog razloga Županijski stožer je u dva navrata tražio od Nacionalnog stožera uvođenje posebnih epidemiološkim mjera koje su za sada na snazi do kraja listopada – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić te nadodao da će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, posebne mjere revidirati i, prema potrebi, produljivati. Babić je također zahvalio Nacionalnom stožeru na podršci u donošenju mjera, a lokalnim stožerima na prijedlozima te suradnji posebice u dijelu praćenja provođenja mjera na svom području.

U posljednjih mjesec dana na području Zagrebačke županije virus se probio u pet dječjih vrtića, sedam osnovnih škola te dvije srednje škole. Također, jedna pozitivna djelatnica bila je u domu za starije na području Vrbovečke Dubrave.