Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
POMOĆ MALIM PODUZETNICIMA I OBRTNICIMA

Sklopljeno čak 149 ugovora za kupnju strojeva, softvera...

Sklopljeno čak 149 ugovora za kupnju strojeva, softvera...
Foto: Međimurska županija
Oko 98 posto gospodarstva čine mikro i mali poduzetnici kojima je pandemija znatno ugrozila poslovanje.

Čak 98% međimurskoga gospodarstva čine mikro i mali poduzetnici kojima je pandemija znatno ugrozila poslovanje. Kako bi potaknula investicije i pomogla upravo njima i obrtnicima, Međimurska je županija početkom lipnja objavila javni poziv za program potpora male vrijednosti za razvoj poduzetništva.

projekt “za žene bjelovarsko-bilogorske županije” Za njegovateljice i pomoćne kuharice educira se 49 žena

Stigle su 242 prijave za nabavu strojeva, opreme, alata, softvera i hardvera za obavljanje osnovne djelatnosti te ulaganja u istraživanje i razvoj.Najviši iznos bespovratnih sredstava korisniku iznosio je 15.000 kuna za projekte koje moraju završiti u roku od četiri mjeseca od sklapanja ugovora. U povjerenstvu za ocjenjivanje prijava bili su predstavnici Međimurske županije, Tehnološko-informacijskog centra Međimurje i REDEA-e.

Zbog velikog interesa župan Matija Posavec odlučio je povećati alokaciju sredstava i sklopiti ugovore na temelju javnog poziva sa 129 poduzetnikakojima su dodijeljene bespovratne potpore u iznosu od 1,837.552 kune.

Predstoji nam bitka za svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika, za svako radno mjesto na području Virovitičko-podravske županije – ističe župan Andrović Županija raspisala javni poziv Nula posto kamate na zajmove – velika pomoć u koronakrizi

– Svaka je potpora i ulaganje u gospodarstvo važna; za usporedbu, prošle godine kada smo započeli s ovim programom, dodijeljene su 52 potpore u ukupnom iznosu od 743.849 kuna, dok su ove godine na natječaj prijavljena 242 projekta, od čega smo podržali njih 129. Rebalansom su sredstva povećana na 1,837.552 kune – rekao je župan Posavec.