Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županija s 409.000 kn sufinancira udruge koje pomažu starijima

‘Skrbite o 300-tinjak kućanstava, vaš rad je neprocjenjiv!’

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić najavio je da će se program provoditi i sljedeće godine

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore o sufinanciranju s predstavnicama udruga koje u 2019. provode program ”Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije”, kao i s predstavnicom udruge ”Dva skalina” koja provodi program ”Dnevni boravak za djecu s poteškoćama u razvoju”.

Dubrovnik Na dubrovačkoj sjednici Vlade RH donesene odluke o ulaganju od 4,5 milijardi kuna Dubrovniku nova cesta do zračne luke, Metkoviću dnevna bolnica...

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 409.000 kuna.

Riječ je o udrugama koje posjeduju licenciju za izvođenje programa i koje imaju isključivu nadležnost u području pružanja usluga pomoći u kući. To su udruga Otac Ante Gabrić koja djeluje na području Metkovića, Udruga Dobra koja djeluje u općinama Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska, Udruga Val s Lastova i udruga Blage ruke koja provodi aktivnosti u općini Dubrovačko primorje.
Osim s njima, ugovor je potpisan i s udrugom Dva skalina koja provodi program ”Dnevni boravak za djecu s poteškoćama u razvoju”. S udrugom Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče, koja djeluje na području Grada Ploča, a čiji predstavnici nisu mogli nazočiti, ugovori će biti potpisani naknadno.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom zahvalio svim udrugama na njihovom vrijednom radu.
– Mi vas podupiremo svake godine i nastavit ćemo to raditi i iduće, to vam odmah najavljujem. Vi skrbite o 300-tinjak samačkih staračkih domaćinstava i taj vaš rad je neprocjenjiv. Molim vas da ustrajete i dalje u njemu – rekao je Dobroslavić.

Predstavnice udruge složile su se da im kontinuitet potpore koji im Županija pruža znači izrazito mnogo, a ovom su prilikom zahvalile na višegodišnjoj pomoći.

U Centru je suvremena oprema, dva nova kabineta... Otvoren Centar za djecu s poteškoćama u razvoju 'Djeci s teškoćama i njihovim roditeljima olakšat ćemo život koliko je moguće'