Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
znanost i obrazovanje

Skup speleologa Hrvatske - Istraživači 21. stoljeća

Foto: Grad Ogulin
Kroz 16 paralelnih radionica koje će voditi stručnjaci iz dvadesetak ustanova iz sustava zaštite prirode, obrazovanja i znanosti te stručnih udruga moći će se upoznati s različitim aspektima suvremenog znanstvenog obrazovanja

U Gradu Ogulinu će se od  23. do 25. studenog 2018. godine održati Skup speleologa Hrvatske u okviru čega će, pored stručnog dijela biti organizirana i događanja za građane te za učenike osnovnih škola i drugu zainteresiranu djecu, učitelje i nastavnike pod nazivom "Istraživači 21. stoljeća".

Kroz 16 paralelnih radionica koje će voditi stručnjaci iz dvadesetak ustanova iz sustava zaštite prirode, obrazovanja i znanosti te stručnih udruga moći će se upoznati s različitim aspektima suvremenog znanstvenog obrazovanja.

Djeca uživaju u Ogulinskom festivalu bajki 13. Ogulinski festival bajke Za vikend 22 besplatne predstave

Istraživači 21. stoljeća pred kojima predstoji uzbudljiva budućnost su naša djeca koja prva znanja i vještine stječu u vrtiću i osnovnoj školi. Znanstvenim (STEM) obrazovanjem djeca trebaju stjecati znanja i vještine kako bi se orijentirala na nova zanimanja 21. stoljeća. Znanstveno obrazovanje treba svoj djeci od rane dobi bez obzira na to što će kasnije raditi u životu.  Ono se gradi oko tema koje su važne za život i našu budućnost uz pomoć suvremenih metoda baziranih na problemskoj, istraživački orijentiranoj i izvanučioničkoj – terenskoj nastavi. 

Pored radionica građani će imati priliku vidjeti izložbu  pod naslovom „ Vode podzemlja-Tiha voda brijeg dere- istraživači hrvatskog podzemlja, kao i sudjelovati na tribini koja će obrađivati temu špiljskog sustava Đulin ponor – Medvedica.

Učionice 21. stoljeća su zaštićena područja, muzeji, edukativni i prezentacijski centri. Grad Ogulin zahvaljujući svojim prirodnim posebnostima može isto biti jedna velika učionica za hrvatsko obrazovanje. 
Stoga  pozivamo građane da se prema rasporedu organizirano uključite u navedena događanja.

Sastanak ravnatelja u Brodsko-posavskoj županiji Radionica Mlade treba stalno usavršavati u robotici i STEM području

Protokol  Skupa speleologa Hrvatske
 "ISTRAŽIVAČI 21. STOLJEĆA"

19. studenoga 
19,00 sati – Otvaranje izložbe „ Vode podzemlja –Tiha voda brijeg  dere – istraživači hrvatskog podzemlja“ Gradska knjižnica i čitaonica - prizemlje          

23. studenoga   
10,00 sati – „ Istraživači 21. stoljeća „  edukativne radionice za učenike  osnovnih škola , učitelje i nastavnike i sve zainteresirane građane – Školska športska dvorana 
od 10,00- 11,00 sati – učenici od 1-4 razreda
od 11,00 – 13,00 sati – učenici od 5-8 razreda
od 13,00 – 14,00 sati –  predavanja za učitelje i nastavnike

23. studenoga 
17,00 sati – tribina za građane –„ Špiljski sustav Đulin ponor – Medvedica - Velika dvorana Gradske knjižnice i čitaonice.

bolnica Domovi zdravlja Ozalj, Ogulin i Vojnić Poslali po jednu liječnicu na specijalizaciju opće medicine