Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dugo Selo na poseban način obilježio posljednji dan nastave

Sladoledni dan za učenike bio je čista petica

Foto: dugoselo.hr
Ideja Sladolednog dana potekla je od Dominika Vršića, vlasnika “Jagode i čokolade” koji je prošle godine počastio sve odlikaše “Kuglicom za peticu“

Školska godina za sve je dugoselske osnovnoškolce završila slatkim desertom, jer je Grad organizirao Sladoledni dan u centru grada. Učenici OŠ Josipa Zorića, Ivana Benkovića u Dugom Selu OŠ Stjepana Radića u Božjakovini, ukupno njih 700, počašćeni su finim sladoledom koji su im donirale slastičarnica “Jagode i čokolada” i Pekarnice Croatia, i muffinima iz radnje “Slatke dekoracije” iz Dugog Sela.

U tijeku su izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Planira se širenje gradskog groblja, akvapark...

Sve je đake, čestitavši im na uspješnoj školskoj godini, pozdravio gradonačelnik Nenad Panian.

– Ovaj dan je samo zabava, uživajmo ova tri mjeseca dok nema škole – poručio je.

A ideja za organizaciju Sladolednog dana potekla je od vlasnika slastičarnice “Jagode i čokolada“ Dominika Vršića koji je prošle godine počastio sve odlikaše “Kuglicom za peticu“. Djeca su itekako bila zadovoljna zadnjim danom škole ocijenivši ga čistom peticom. Svoje zadovoljstvo iskazali su i spontanim glazbeno-scenskim nastupima.

U sklopu Sladolednog dana u Kolodvorskoj ulici održan je i Projektni dan “Pravilno odvoji, čisti grad osvoji“, gdje su održane ekoradionice razdvajanja otpada i kompostiranja. Korisnik projekta je Grad, ukupna vrijednost je 547 tisuća kuna, dok je EU sufinanciranje iznosi 465 tisuća kuna. Razdoblje provedbe je od prošlogodišnjeg 13. travnja do 13. prosinca 2019. godine. Svim zainteresiranima podijeljen je i prigodni promidžbeni materijal te platnene vrećice. 

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća Dugog Sela Zbog gubitaka grobarine i grobna mjesta 20 posto skuplje