Izbornik
Naslovnica Županije
Završava provedba projekta Tehničke škole

Slavonika 5: Inovativan i tehnološki napredan sustav strukovnog obrazovanja

BUDUĆNOST je u strukovnom obrazovanju, poručuju učenicima
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U brodskoj Tehničkoj školi uskoro završava realizacija 6,5 milijuna eura vrijednog projekta Regionalnog centra kompetentnosti Slavonika 5, koji provode u suradnji s Brodsko-posavskom županijom i drugim partnerima.

Naime, brodska je škola prije više od tri godine imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru strojarstva. Cilj projekta je stvoriti privlačan, inovativan, fleksibilan i tehnološki napredan sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru strojarstva, spreman za provedbu učenja temeljenog na radu.

– Najveći naglasak projekta bio je na edukacijama nastavnika, stručnih suradnika i mentora kod poslodavaca. Za učenike smo također proveli brojne edukacije. Neki od naših učenika već su tijekom srednjoškolskog obrazovanja na tržištu rada i svojim znanjima i vještinama pružaju usluge. Ulaganje u poduzetničke vještine učenika smatramo vrlo korisnima – rekla je ravnateljica škole Vikica Lukić.

Aktivnostima kao što su ljetne akademije, edukacije, studijska putovanja, stručne posjete, natjecanja učenika i međunarodne konferencije učenicima je poslana poruka da je budućnost u strukovnom obrazovanju.

Proljetos je u sklopu projekta održana i međunarodna konferencija Skill Me 2023, na kojoj je sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Brodsko-posavske županije Anica Vukašinović.

– U županijskoj razvojnoj strategiji u kontekstu razvoja gospodarstva definitivno je zacrtana potreba povezivanja obrazovanja s realnim sektorom – rekla je tada Vukašinović.

U petak 17. studenog Tehnička škola slavi 75. obljetnicu osnutka i završnu konferenciju projekta, kao poklon školi za rođendan.

Tvrtka IIC Intelligent Industrial Concepts Uspješno poslovanje i humanitarno djelovanje "Zlatna kuna" za slatinsku tvrtku IIC Intelligent Industrial Concepts NA SVEČANOSTI je prikazan i film u povodu obljetnica Vrijedna obljetnica Obilježeno 80 godina Podravske republike i prvog oslobođenja Koprivnice ODLUKA da se ovdje sagradi najveća proizvodna lokacija izvan Austrije na temelju mnogih faktora pokazala se ispravnom, a nakon otvaranja već smo najavili da ćemo uskoro proširiti tvornicu, naglasio je izvršni direktor Robert Machtlinger Proizvodni prostor tvornice će se utrostručiti FACC u proširenje investicije u Hrvatskoj ulaže 21 milijun eura