Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Ministrica Bedeković u Brodsko-posavskoj županiji

Slavonski Brod uskoro dobiva Obiteljski centar

Foto: bpz.hr
Tražit ćemo prostor za ustanovu, a moramo razgovarati i o modelu financiranja. Uvijek ćemo pronaći mogućnosti jer obiteljski centri su važni i potrebni županiji, istaknuo je župan Marušić

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković posjetila je Brodsko-posavsku županiju i održala radni sastanak sa županom Danijelom Marušićem na temu demografskih mjera. Tom prilikom sastala se i s ravnateljima centara za socijalnu skrb, a posjetila je i dom za djecu i mlade “Kuća od sretnih ciglica”.

veliko priznanje Snimio ih i BBC: Reljkovićeva škola postat će mentorski centar

U svjetlu nedavnih događanja na sastanku je bilo riječi o razini sigurnosnih mjera i razini kvalitete usluga u svim tim ustanovama. Ministrica je podsjetila da je ministarstvo kojem je na čelu odredilo rok do 30. rujna ove godine za uvođenje fizičke i tehničke zaštite za sve centre socijalne skrbi s ciljem stvaranja učinkovitijeg i sigurnijeg sustava.

– Razgovarali smo i o ustrojavanju Obiteljskog centra kao podružnice Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. Sukladno zakonu, svaka županija treba imati obiteljski centar. Brodsko-posavska županija ga nema i zato smo ovaj sastanak iskoristili kako bismo intenzivirali aktivnosti na njegovu osnivanju – rekla je ministrica Bedeković.

Za bolju dostupnost zdravstvenih usluga Zavodu za hitnu medicinu dva nova moderna vozila

Župan Danijel Marušić rekao je da se na sljedećem sastanku očekuju konkretni zaključci o osnivanju Obiteljskog centra.

– Tražit ćemo prostor za ustanovu, a moramo razgovarati i o modelu financiranja. Uvijek ćemo pronaći mogućnosti jer obiteljski centri su važni i potrebni županiji – istaknuo je Marušić.