Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Europska prijestolnica mladih

'Sljedeće godine mi smo favoriti'

Varaždin
Foto: Grad Varaždin
Postigli ste velik uspjeh samim plasmanom u finale izbora već prve godine svoje kandidature. Dosadašnje prijestolnice strpljivo su čekale godinu, dvije kako bi došli do tog laskavog naslova – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

Europska prijestolnica mladih 2021. bit će grad Klaipeda iz Litve. Grad Varaždin tako u svom prvom pokušaju nije uspio dobiti tu titulu. Rezultati ocjenjivanja kandidatura gradova koji su ušli u uži izbor objavljeni na svečanosti u Novom Sadu. Uz Klaipedu i Varaždin kandidirali su se i Nikozija iz Cipra i Kišinjev iz Moldavije. Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika, rekla je da se Varaždin jako dobro predstavio.

pravna pomoć građanima Besplatni pravni savjeti mladih studenata

– Nisam tužna. Ipak, ni jedan grad titulu nije dobio iz prve, a sljedeće godine smo mi favoriti – rekla je i dodala da se politika za mlade mora biti u prvom planu.

Projekt "Varaždin under construction" pripremio je tim mladih s koordinatorom Nikolom Preložnjakom. Dobili su brojne pohvale za svoj rad, a čestitao im je i Luis Alvaro Martinez, predsjednik Europskog foruma mladih, kao i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Poduzetnici Za poduzetnike U HNK podjela ugovora vrijednih dva milijuna kuna

– Postigli ste velik uspjeh samim plasmanom u finale izbora već prve godine svoje kandidature. Dosadašnje prijestolnice, gradovi s puno većim proračunima strpljivo su čekali godinu, dvije kako bi došli do tog laskavog naslova. Vi ste bili apsolutni favoriti, pa se nadam da ćete nastaviti kampanju i projekte i kandidirati se sljedećih godina – rekao je. 

energetska obnova zgrada Cilj je samoodrživo naselje s nultom potrošnjom energije i manjim računima U Parku mladih položen je temeljni kamen za park površine 400 četvornih metara Varaždin ima priliku dobiti olimijskog prvaka, mladog vozača BMX-a Marina Ranteša Gradi se drugi najveći skate park u Hrvatskoj