Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Predstavnici Murtera gostovali u Slatini i Višnjici

Sljubili zelenu i plavu Hrvatsku

Foto: Mihaela Feldi
Potvrdili smo da doista sljubljujemo zelenu i plavu Hrvatsku razmjenom ideja, kulturnih, folklornih i gastronomskih sadržaja kada autohtona jela ovoga kraja sljubljujemo s jelima s Murtera, rekao je rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić

Na tragu prijateljske suradnje, predstavnici Općine Murter posjetili su Slatinu i Višnjicu. Goste su predvodili načelnik Toni Turčinov, direktorica Turističke zajednice Murtera Mateja Bašić i Stanko Ferić, novinar iz Šibenika. Ferićeva je izložba bila središnji događaj Fra Ma Fu festivala, organiziranog istoga vikenda na Višnjici, a čiji je direktor virovitički novinar Goran Gazdek.

Program ruralnog razvoja Treći grad po povlačenju novca iz EU

– Prvo smo se susreli na Murteru I, uz sport, pronašli u još puno dodirnih točaka koje pokušavamo pojačati i susretom u Slatini, odnosno Višnjici. Odlučili smo se pobratimiti, tako da ćemo prijateljstvo službeno zaključiti početkom rujna, u povodu Dana grada Slatine, i u listopadu za Dan općine Murter. Potvrdili smo da doista sljubljujemo zelenu i plavu Hrvatsku razmjenom ideja, kulturnih, folklornih i gastronomskih sadržaja kada autohtona jela ovoga kraja sljubljujemo s jelima s Murtera. Nadam se da ćemo otvoriti dobar put jedni drugima, uz već spomenutu kulturnu, sportsku i gastroponudu i suradnjom OPG-ova, malog poduzetništva, obrtništva… – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Spoj zelenog i plavog svima je u interesu, s jedne strane Slavonija kao obilje OPG-ova i dobrih proizvoda, s druge strane Dalmacija kao jako dobro tržište, pogotovo ljeti. Želimo omogućiti našim ljudima, koji su vrijedni i imaju vrhunske proizvode, u što smo se uvjerili i obilaskom Slatine i Višnjice, da plasiraju svoje proizvode i usluge. Ono što odlično radimo je gastronomija, a za dobru gastronomiju trebaju nam vrhunski proizvodi – istaknuo je načelnik Turčinov. 

velika praznička proslava Igrali nogomet, jeli grah i družili se, uz želje da se svi što prije zaposle i iskoriste pravo na rad Suradnja u organizaciji 25. Dani Milka Kelemena