Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
velika praznička proslava

Igrali nogomet, jeli grah i družili se, uz želje da se svi što prije zaposle i iskoriste pravo na rad

Foto: Mihaela Feldi
Porcije graha dostavljene su i onima koji su i na praznik morali raditi – policajcima, vatrogascima te djelatnicima Hitne službe

Grad Slatina za svoje je sugrađane pripremio veliku cjelodnevnu proslavu Praznika rada, u suradnji s Mjesnim odborom Potočani. Sve je započelo malonogometnim turnirom u Potočanskom rekreacijskom centru, gdje je snage odmjerilo pet ekipa mjesnih odbora s područja Slatine i prigradskih naselja. Najuspješnija je bila ekipa Centar imena Café bar "Jura", drugo mjesto pripalo je MO Kozice, a treće domaćinima MO Potočani. Majstori kotlića Darko Vujić i Branko Belošević skuhali su 400 porcija graha, koje su podijelili gradonačelnik Denis Ostrošić i njegovi suradnici.

Slatina Posjet pučke pravobraniteljice “Slatina je socijalno osjetljiv grad”

Paljenje krijesa

Za potočanski Šumski bar bili su zaduženi Tomislav Kovač i Ljilja Nikšić, a za veselu atmosferu grupa "Noćna smjena". Uz sve to brojni su posjetitelji iskoristili lijepo vrijeme za šetnju prirodom ili igre poput viseće kuglane i košarke.

Drugi dio proslave tradicionalno je održan na Javorici, gdje je posjetitelje popodne dočekao Tamburaški sastav "Osmijeh" i besplatna porcija vojničkog graha koji su skuhali vrhunski kuhari Restorana "Stari podrum" – Vlado Kontić, Toni Kiš, Samanta Krajdl i pomoćna kuharica prof. Blaženka Kovač. Pripremljeno je oko 1000 porcija koje su također dijelili gradonačelnik Ostrošić i suradnici. Nisu zaboravljeni ni oni koji su i praznik rada proveli na svom radnom mjestu pa su porcije graha dostavljene i policajcima, vatrogascima te djelatnicima Hitne službe.

Sastanak Koordinacijskog odbora Slatina kao jedini grad u Virovitičko-podravskoj županiji konkurira za prestižnu titulu Grad-prijatelj djece

Borba za mlade

Gradonačelnik je potpalio i krijes, uz potporu JVP Slatina koja je osigurala prostor oko krijesa i neizostavnog simbola Praznika rada, mladoga stabla "Majpana".

– Proslava Praznika rada u suradnji s mjesnim odborima bila je pun pogodak, a zadovoljan sam odazivom građana koji su se imali prigodu zabavljati cijeloga dana a da ne propuste ni jednu ponuđenu aktivnost – rekao je gradonačelnik.

Agenda 2030 Slatina s mađarskim gradovima surađuje i na projektima vezanima uz zapošljavanje

– Cilj je bio da se ljudi okupe, druže, provesele i barem malo zaborave na svakodnevne životne brige. Mislim da smo u tome uspjeli jer je atmosfera bila pozitivna, bez političkih konotacija – rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak.

Čestitkama građanima pridružila se i zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, koja je uz želju da svi nađu posao i iskoriste svoje pravo na rad, posebno istaknula zajedničku borbu da se iznađe perspektivnija budućnost za mlade.

običaj iz davnina Općina Gradec još uvijek njeguje tradiciju paljenja Uskrsne vuzmice