Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Radni sastanak s predstavnicima HGK

Snažna potpora razvoju lokalnog gospodarstva i još više poticaja poduzetnicima

KONSTITUIRAJUĆA sjednica Gospodarskog vijeća HGK
Foto: Brodsko-posavska županija

Na konstituirajućoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Slavonski Brod za novog je predsjednika izabran Ivan Ćosić, direktor tvrtke Brodska Posavina, a za zamjenika predsjednika Ivan Šimić, direktor tvrtke Clarum. Svim članovima Gospodarskog vijeća Ćosić je zahvalio na povjerenju i izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje, koja, kako je rekao, nosi i mnoštvo odgovornosti.

– Nastavit ćemo raditi na korist i dobrobit ovog područja, posebice naših poduzetnika i gospodarstvenika. U novom sastavu koji predstavlja spoj mladosti i iskustva i dalje ćemo biti na usluzi i pomoći svima njima – istaknuo je Ćosić.

Poslovni tajnik Županijske gospodarske komore Tomislav Tekić istaknuo je da konstituirajuća sjednica označava početak zajedničke misije stvaranja poticajnog okruženja za investicije, inovacije i poduzetništvo.

Sjednici je prethodio radni sastanak predstavnika Hrvatske gospodarske komore sa županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem. Na sastanku je naglašeno kako su ekonomski pokazatelji za Brodsko-posavsku županiju dobri i optimistični te kako je u 2022. i 2023. godini zabilježen velik napredak u gospodarskom sektoru i rast prosjeka plaća.

Prema riječima predsjednika HGK Luke Burilovića, gospodarstvo Brodsko-posavske županije je otporno i već šest godina bilježi rast dohotka, na čemu treba zahvaliti prvenstveno gospodarstvenicima, Vladi RH, ali i dužnosnicima na lokalnoj razini.

Župan Marušić izrazio je nadu kako će nova financijska omotnica omogućiti i veće iznose bespovratnih sredstava koje Županija već pruža poduzetnicima dodjelom potpora male vrijednosti i na druge načine.

PROŠIRENJEM mreže hitne medicine operativne snage zavoda bit će još spremnije odgovoriti na sve izazove koji ih očekuju Specifična županija: autocesta, željeznica i plovna Sava donose rizike Zavod za hitnu medicinu bogatiji za novo vozilo i deset novih timova ZBOG djelomično poništenog javnog natječaja ostalo je nepopunjeno jedno pročelničko mjesto Nakon provedenog javnog natječaja Imenovano pet pročelnika županijskih upravnih odjela – troje starih i dva nova ŽUPANIJA će nastaviti ulagati u projekte namijenjene mladima Dva razreda prvašića više nego godinu prije u BPŽ Ulaganje u obrazovanje učenika i studenata ulaganje je u budućnost