Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Antička nogometna utakmica između Dalmata i Rimljana

Spojili antički nogomet, trbušne plesačice i gladijatore

1/19
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Utakmica je zapravo kazališna predstava komičnog karaktera, s pravilima igre koja su izmišljena i u duhu antičkog vremena

Po 14. put odigrana antička nogometna utakmica između Dalmata i Rimljana. Utakmici je prethodio mimohod sudionika i zabavni program uz nastup mažoretkinja, trbušnih plesačica i gladijatora.

Revijalna utakmica između Delmata i Rimljana osmišljena je oslanjanjem na povijesne činjenice povezane s nadgrobnim spomenikom Gaja Laberija.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Ostvaruje se Strategija razvoja Grada Sinja S prihodima od 70 milijuna kuna do velikih projekata 'teških' 550 milijuna

Samostalni umjetnik Dean Poljak, u svrhu promicanja teorije o nastanku nogometa na ovim prostorima, izradio je repliku nadgrobnog spomenika i osmislio igru prilagođenu vremenu nastanka stele.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Utakmica je zapravo kazališna predstava komičnog karaktera, s pravilima igre koja su izmišljena i u duhu antičkog vremena. Glavni glumci su car Dioklecijan i carica Priska sa svojim savjetnicima, okruženi stražarima i vojnicima u loži. Na terenu su glazbari, sudac, deset delmatskih igrača i deset rimskih igrača, svi odjeveni u izvorne kostime, prenosi Turistička zajednica Grada Sinja.

Sinj Završena rekonstrukcija tržnice – ribarnice Sinj Održana prva Smotra dječjeg folklora