Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Zajedno prema EU

Sporazum o suradnji Požege i Čapljine

Požega
Foto: Grad Požega
Projekt je zasnovan na međusobnom razumijevanju i uvažavanju različitosti, što predstavlja temelj buduće suradnje

Grad Požega u suradnji s Gradom Velikom Goricom te Općinom Čapljina kao nositeljem aplicirala je i uspješno provela projekt "Knowledge is power - together for EU" (Znanje je moć – zajedno za EU). Projekt je vrijedan 24.190 eura, a financira se iz programa Europa za građane.

Ovim projektom Požežani su dogovorili buduću suradnju s Velikom Goricom i Čapljinom, koja će se provoditi kroz inovativne koncepte i uključivanje građana u projekte kroz volontiranje.

Poseban naglasak stavljen je na dugoročno i održivo partnerstvo te na suradnju u pogledu zajedničkih projekata kojima će se aplicirati na EU fondove.

Potpisivanjem sporazuma utvrđeno je postojanje zajedničkog interesa za suradnju u programima Europske unije i to poglavito u područjima vezanim za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo kroz umrežavanje, razmjenu znanja, iskustava i tradicije. Projekt je zasnovan na međusobnom razumijevanju i uvažavanju različitosti, što predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe.

40 bicikala za žene Pomoć u kući Radna mjesta i bicikli za 40 nezaposlenih Požežanki