Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Prvenstvo u ribolovu

Srebrni Roko Begonja i Tamara Čavrag ispisali virsku udičarsku povijest

Foto: Vir
Prekrasan osjećaj. Svi smo jako sretni – kazala je za Virski list

Posljednji vikend u rujnu na otok Vir doveo je 48 najboljih mladih udičara u Hrvatskoj u kategoriji U-16, koji su se na trodnevnom Međužupanijskom prvenstvu u ribolovu štapom s obale borili za medalje, trofeje i plasman na Prvenstvo Hrvatske. Mladi virski udičari Roko Begonja i Tamara Čavrag ispisali su povijest udičarenja na otoku osvajanjem srebrne ekipne medalje i plasmanom na PH, koji će se 27. listopada održati na Korčuli. Tako je pet godina stvaranja virskog ŠRD-a stalo u jedno nedjeljno poslijepodne, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

Biciklijada Vir se pridružio gradovima koji promoviraju biciklizam U sklopu Tjedna mobilnosti na biciklijadi od Zadra do Vira okupilo se više od 500 sudionika

– Osjećam se kao kada sam prvi put osvojio medalju. Predobar osjećaj – kazao je za Virski list 14-godišnji Roko, mladi udičar iz Privlake u dresu virskog kluba. Godinu dana mlađa Tamara nije govorila puno, ali se na njezinu licu, kako navode s Vira, čitala čista sreća.

– Prekrasan osjećaj. Svi smo jako sretni – kazala je za Virski list.

Nada za velikim rezultatom rodila se već nakon prvog natjecateljskog dana kada su Roko i Tamara imali jednu pobjedu u sektoru i drugi najbolji rezultat među drugoplasiranima, odnosno ekipno drugo mjesto iza biogradske kombinacije Domagoj i Ivan Pribilović, a potvrda medalje stigla je dan kasnije, u nedjelju. Jedini bolji od Virana bili su Pribilovići iz biogradske Podlanice, dok je u pojedinačnoj konkurenciji trijumfirao Gregori Udovičić iz porečkog Zubaca, ispred Kaštelanke Katarine Svetinović iz Nebojsije te Domagoja Pribilovića. Međužupanijsko prvenstvo u ribolovu štapom s obale održano je od 27. do 29. rujna na otoku Viru na ribolovnim pozicijama kod rta Vrulja i uvali Velika Slatina, a ovaj udičarski event organizirao je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, dok je domaćin natjecanja bio ŠRD Vir, zaključili su s Vira.

Na Viru u rujnu čak 11,3 posto noćenja više nego lani U nekomercijalnom smještaju dominirali Hrvati, pa Slovenci, Vir posjetili turisti iz 32 zemlje