Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Pri kraju realizacija projekta vrijednog 975 tisuća kuna

Stanovnici Željezničke ulice napokon dočekali asfalt, a dobit će i novu LED rasvjetu

Foto: pozega.hr
Željeznička ulica bila je posljednja u prigradskom naselju Vidovcima koja nije bila asfaltirana

Stanovnici Željezničke ulice u požeškom prigradskom naselju Vidovcima napokon su dočekali proljeće bez blata i prašine u svojoj ulici. Naime, radovi na potpunom uređenju te ulice približavaju se bkraju. Riječ je o projektu vrijednom 975 tisuća kuna koji uključuje izgradnju kolno-pješačke površine u dužini od 246 metara, dok je širina prometnice širine 5,5 metara.

Na natjecanje je ove godine pristiglo 28 uzoraka iz četiri slavonske županije Šesta Sarmijada Požežani uživali u kušanju 28 slasnih domaćih sarmi

Brzina u ulici 30 km/h

Izvođač radova je zajednica ponuditelja požeških tvrtki Ceste Požega d.o.o. i Promet građenje d.o.o. Površina je asfaltirana, omeđena betonskim rubnjacima. Radi se i sustav zatvorene oborinske odvodnje u cijeloj dužini zahvata, te sama oborinska odvodnja produžuje sjeverno od željezničke pruge u ukupnoj dužini od 362 metra. Prema projektnom rješenju, maksimalna brzina kretanja vozila u Željezničkoj ulici je predviđena na 30 kilometara na sat.

Radove je obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Javni poziv požeškim poduzetnicima i obrtnicima Poticaji za zapošljavanje i poduzetništvo

– Bit će postavljena i nova LED rasvjeta na postojeće stupce gdje je HEP odradio rekonstrukciju mreže i doista će to biti potpuno uređena ulica kakvu su stanovnici dugo čekali i kakvu zaslužuju. Idemo dalje, nastavljamo radove u prstenu Požege i nadam se da će naši sugrađani prepoznati taj sustavni rad na svim onim prostorima koji su dugi niz godina bili zapušteni i zapostavljeni – rekao je Puljašić te dodao kako su sljedeći radovi planirani u Ulici Janka Matka u Požegi.

Gradonačelnik Puljašić je još ranije naglasio kako je Željeznička ulica posljednja u prigradskom naselju Vidovci koja nije bila asfaltirana te kako su radovi na njezinu uređenju dio planom prema kojem Grad Požega ravnomjerno s centrom grada uređuje i svoja prigradska naselja.

Prije samog početka bilo je imovinsko-pravnih problema, no u suradnji s mještanima sve je riješeno.

Središnja svečanost postrojavanja održana je na Trgu sv. Terezije Svečani mimohod “Malen smo, ali ponosan narod”

Zahvala stanovnicima

– Žao mi je što je dugo trajalo, no zadovoljan sam što smo zahvaljujući velikim naporima i vlasnika kuća i tvrtki koje su ovdje bile uspjeli zajedničkim dogovorom riješiti sve probleme. Mislim da će ova cesta doista svima donijeti kvalitetan i dobar život u ovoj ulici. Hvala svima koji su sudjelovali u projektu, posebice stanovnicima ulice – istaknuo je Puljašić.

Proslava Grgureva na Požeškoj gori Požežani i njihovi gosti uživali u bogatoj slavonskoj trpezi, izvrsnoj kapljici, pjesmi i šetnji vinogradima