Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Proslava Grgureva na Požeškoj gori

Požežani i njihovi gosti uživali u bogatoj slavonskoj trpezi, izvrsnoj kapljici, pjesmi i šetnji vinogradima

Koncept “Bike & Hike Grgureva” uključuje rutu kojom se pješice obilaze tri vinogradarske kuće, a može se i biciklom

Izvrsne kapljice vinara Požeške gore, bogata ponuda tradicionalnih slavonskih specijaliteta i šetnja po svježem zraku samo su dio turističkog brenda Grada Požege pod nazivom “Bike & Hike Grgurevo”, održanog na obroncima Požeške gore u povodu Dana grada i Grgureva. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Požege i Turističke zajednice te agencije Luks Bike Adventure, a u organizaciju su se uključile i požeške vinogradarske obitelji Jurković, Sajfert i Vukušić.

Dvorac Pejačević 'demokratski forum modernog tipa' Predstavljen novi vizualni identitet Virovitice - dvorac Pejačević i gradski park

Zaljubljenici u prirodu

Koncept “Bike & Hike Grgureva” uključuje osmišljenu rutu kojom se obilaze tri vinogradarske kuće, a osim pješice, posjetitelji su je mogli proći i biciklom. Brojni posjetitelji degustirali su domaću slavonsku kobasicu, slaninu s vatre, čobanac, gojtane, vino i rakiju koju im je ponudio domaćin, uživajući usput u zvucima tamburice.

– Požežanke i Požežani tradicionalno su se prošetali u svoja brda, u najljepše vinograde u Hrvatskoj. Uživamo u ljepotama, u Grgurevu, starom običaju, gdje možemo pokazati sve ono bogatstvo Požege i Požeštine. Počastili smo svoje prijatelje i neka nam dođu i dogodine – poručio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Gorski Kotar zeleno srce hrvatske Potpisan Sporazum o suradnji na turističkom brendiranju Gorskog kotara

Na planinarskom izletu koji je istim povodom organizirao HPD Gojzerica okupilo se više od 200 zaljubljenika u prirodu. Sudionici su mogli birati između dvije staze, one lakše preko trga i Grginog dola i one druge, planinarske, preko Sokolca. Polazišna točka bila im je Gradska kuća gdje ih je pozdravio gradonačelnik Puljašić, a po dolasku na cilj za sve posjetitelje bio je organiziran program s besplatnim grahom.

Požežani već tri stoljeća redovito obilježavaju povijesni datum 12. ožujka 1688. godine, dan kada je fra Luka Ibrišimović oslobodio Požegu od 150 godina duge turske okupacije.

Pucnjevi iz topova

Tog se dana na brdu Sokolovac pucnjevima iz topova i mužara obilježava čuvena bitka na Sokolovcu, gradskim ulicama paradiraju povijesne postrojbe i gradske straže iz cijele Hrvatske i inozemstva, a sve se na požeškim brdima zalije čašicom dobrog vina požeških vinara.

Nordijsko hodanje TRAKOŠĆAN 2019 Prvi festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije