Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Uručeno 35 ugovora vrijednih 124 milijuna kn za projekte u Osječko-baranjskoj županiji

Stari OLT postat će brownfield investicija kakve nema u Hrvatskoj

Foto: Osječko-baranjska županija
Osječko-baranjska županija je, sveukupno, premašila 5 milijardi kuna uloženih sredstava. Čestitam županu Anušiću, među tri je najuspješnija župana u povlačenju europskih sredstava, istaknuo je ministar Pavić

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić sa županom Ivanom Anušićem i ravnateljem SAFU-a Tomislavom Petricem uručio je 35 ugovora za razvojne projekte gradova i općina, udruga i institucija iz područja socijalne skrbi i školstva s područja Osječko-baranjske županije, ukupno vrijednih 124,036.305 kuna.

Hrvatske vode i komunalne tvrtke potpisale vrijedne ugovore U Osječko-baranjskoj županiji gradit će se javna vodoopskrba i odvodnja vrijedna 39 milijuna kn

Obnova na moderan način

Osječko-baranjska županija dobila je nepovratna sredstva u iznosu od 2,365.875 kuna za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu, odnosno za pripremu projektne dokumentacije za revitalizaciju brownfield područja nekadašnjeg OLT-a u Osijeku.

– Financiranje projektne dokumentacije za revitalizaciju područja starog OLT-a, praktički u samom centru Osijeka, koje je bilo industrijsko postrojenje, danas postaje brownfield investicija u sklopu projekta koji smo pokrenuli. Krećemo u revitalizaciju, sad potpisujemo ugovor za 2,7 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju, od toga su 85 posto nepovratna sredstva fondova EU, 2,3 milijuna kuna, a ostatak će dodati Osječko-baranjska županija. Krećemo u obnovu na moderan način, ispunjenu potpuno novim sadržajima koji dosad nisu nigdje u Hrvatskoj implementirani – rekao je župan Anušić.

Sastanak župana s generalnim direktorom Arrive za Hrvatsku Traži se novi model javnog linijskog prijevoza

Ministar Marko Pavić istaknuo je da je zadovoljstvo doći u Osječko-baranjsku županiju "i donijeti 124 milijuna kuna ugovora, nacionalnih sredstava za razvoj općina, razvoj centra kompetentnosti, kao i sredstva ITU Osijek".

Čestitke županu

– Sveukupno je s ovim sada potpisanim ugovorima Osječko-baranjska županija premašila pet milijardi kuna uloženih sredstava. Čestitam županu Anušiću, među tri je najuspješnija župana u povlačenju europskih sredstava. Sva ova sredstva su unutar projekta Slavonija, Baranja i Srijem, u kojem je Vlada RH stavila poseban fokus na pet slavonskih županija. Govorimo o 12,5 milijardi kuna dosad ugovorenih i 4,5 milijardi kuna isplaćenih sredstava. I u budućoj financijskoj perspektivi, u kojoj će biti više od 20 milijardi eura, odnosno cijeli novi hrvatski proračun, nastavit ćemo, proširiti i osnažiti projekt Slavonija, Baranja i Srijem te osigurati dostatna sredstva – poručio je ministar Pavić.

WWF Adria Iskapanje sedimenta na Dravi se nastavlja