Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
PROJEKT VRIJEDAN 25 MILIJUNA KUNA

Stečeni uvjeti za tehnički pregled GLOG-a

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Zaprimljeno je 27 privremenih situacija za radove po projektu

Županija dubrovačko-neretvanska izvijestila je kako je u sklopu projekta izgradnje sustava javnog navodnjavanja GLOG zaprimljeno 27 privremenih situacija za radove izvršene po projektu te su stečeni uvjeti za podnošenje zahtjeva za tehnički pregled, nakon čega će se krenuti u procese javne nabave za stručno upravljanje.

Osigurano financiranje projekta poboljšanja infrastrukture u ribarskoj luci Za ribarsku luku Sustjepan Županijskoj lučkoj upravi dodijeljeno 37,3 mil. kuna

Pilot-područje Glog sastavni je dio sustava navodnjavanja Donja Neretva i nalazi se u neposrednoj blizini ušća Neretve, u lijevom zaobalju. Obuhvaća bruto površinu od 374 ha, odnosno 310 ha neto obradivih površina koja obrađuju obiteljska poljoprivredna gospodarstva.
Planirani sustav za navodnjavanje zamišljen je kao tlačni sustav crpne stanice i cjevovoda na površini obuhvata.

U Županiji doznajemo kako su projektom izgrađeni crpna stanica Glog, dovodni cjevovodi od nove crpne stanice do distribucijske mreže duljine 270 m i rekonstrukcija postojećeg pristupnog puta duljine 259 m te distribucijski sustav zatvorenih tlačnih cjevovoda ukupne duljine 18.410 m. Vrijednost projekta je više od 25 milijuna kuna.

Potpisani ugovori za dodjelu sredstava udrugama iz područja vatrogastva Vatrogascima za kupnju vozila i opreme 400 tisuća kuna: Vatru gasi, brata spasi!

Osim GLOG-a u uznapredovaloj pripremi je predio Koševo – Vrbovci. U sklopu projekta sprečavanja zaslanjenja tla izgradit će se i brana na Neretvi koja će osigurati slatku vodu u gornjem toku Neretve. Ukupna vrijednost projekta je više od 70 milijuna eura.