Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Nevrijeme

Štetu od bure službe su brzo sanirale

Foto: Općina Vir
Djelatnici Vir održavanja odmah su izišli na teren

– Brojna polomljena i iščupana stabla, prevrnute ograde i oštećenja na krovištima kuća, epilog su orkanske bure koja je krajem veljače zahvatila otok Vir i cijelu Dalmaciju. U međuvremenu je na svima cestama i ulicama na otoku osiguran promet te su najvećim dijelom potpuno očišćene od stabala i grana koje je bura stoljeća – nazvana tako u medijima zbog najvećih zabilježenih udara u Dalmaciji – otkinula, polomila ili iščupala iz korijena – istaknuli su iz virske lokalne samouprave. No posljedice njezina udara još će se, ističu na Viru, dugo prepričavati.

Koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja Koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja 'Najteže nam padaju potrage za nestalima, a posebno djecom'

– Teške su grane padale po krovovima, a oštećenja su zabilježena i na krovištu povijesne crkvice svetog Ivana Krstitelja na virskom groblju. Ondje je bura iščupala čak i nadgrobni spomenik – rekli su s Vira.

– Najviše je stradao Centar, ali je bilo većih oštećenja u Lučici, Marini, Kozjaku i drugim naseljima. Dečki su radili cijelu noć i do jutarnjih sati uglavnom su očistili sve ceste. Nakon toga počeli smo sređivati ostatke stabala koji su se nalazili pored cesta – izjavio je direktor Vir održavanja Marino Radović. – Djelatnici ovog općinskog poduzeća, zajedno s timovima iz Čistog otoka i općinskim komunalnim redarima, odradili su bespoštedan i herojski posao na saniranju štete i posljedica udara orkanskog vjetra. U smjenama su se čistile ceste, uklanjala polomljena i iščupana stabla kako bi se promet virskim ulicama mogao odvijati bez poteškoća – naglasili su u virskoj lokalnoj upravi.

Riječ je o rabljenom građevinskom stroju koji je koštao oko 220 tisuća kuna Ulaganje u Garešnici Stroj za brže i efikasnije radove Komunalca