Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Okosnica budućeg Centra izvrsnosti

Stigla najmodernija magnetska rezonancija

Foto: Međimurska županija
Župan Matija Posavec istaknuo je da je od ideje do realizacije prošlo samo devet mjeseci

Uređaj za magnetsku rezonanciju vrijedan 8,3 milijuna kuna dopremljen je u Županijsku bolnicu Čakovec. U tijeku je njegovo postavljanje, opremanje i prilagodba prostora. Postupak javne nabave proveden je u kolovozu prošle godine, kad je izabran uređaj 1.5T tvrtke Siemens Healthcare AG koji će biti smješten u novoizgrađenom dijelu bolnice koji se veže na Odjel radiologije i ultrazvuka. Vrijednost građevinsko-obrtničkih i instalaterskih radova na dogradnji zgrade iznosi 2,6 milijuna kuna.

Energetska obnova Obnovljena bolnica podići će standard za osoblje, ali i pacijente

– Dolazak magnetske rezonancije u Međimurje višegodišnji je san i potreba radiologa, liječnika, zaposlenika te svih pacijenata. Zahvaljujući spoju upornosti, strpljivosti i entuzijazma svih djelatnika bolnice i Međimurske županije koja polaže velik trud u razvoj zdravstva, imat ćemo jedan od najmodernijih uređaja u Hrvatskoj kojim će naša ustanova znatno povećati svoju vrijednost, kvalitetu rada i operativnost – istaknuo je ravnatelj čakovečke bolnice Tomislav Novinščak.

Na Odjelu radiologije i ultrazvuka radi 14 liječnika koji polaze dodatne edukacije i obuku za rad s uređajem. U timu koji će raditi na uređaju je i prva neuroradiologinja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj Željka Perhoč.

– Bez magnetske rezonancije nezamislivo je raditi u 21. stoljeća suvremenu dijagnostiku – kazao je voditelj Odjela radiologije i ultrazvuka Ivan Žokalj.

Novi CTG uređaj Donacija Grada Vinkovaca Bolnica dobila uređaj za praćenje blizanačkih trudnoća

Župan Matija Posavec istaknuo je da je od ideje do realizacije prošlo samo devet mjeseci. U budućnosti taj će se dio bolnice razviti u Centar izvrsnosti iz radiološke djelatnosti, dodao je i podsjetio da se u zdravstveni sustav Međimurja ulaže 180 mil. kn.