Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dodjela bespovratnih nacionalnih i EU sredstava

Stiglo 25 milijuna kuna za 29 projekata

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ugovori jamče očuvanje 46 radnih mjesta ali i otvaranje 23 nova

Prošli tjedan su u prostoru Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih nacionalnih i EU sredstava. Dodijeljeno je oko 25 milijuna kuna za 29 projekata.

Poboljšanje standarda Otvoren studentski boravak u Petrinji

– Želim pohvaliti Sisačko-moslavačku županiju koja ima ukupno 11 ugovora. Unutar ovih 29 projekata, potpisuje se i 15 projekata vezanih za Intervencijski plan u Petrinji, a ti ugovori će očuvati 46 radnih mjesta i otvorit će nova 23 radna mjesta. To je najveći benefit ovih sredstava koja se dodjeljuju iz fondova EU – rekla je Nikolina Klaić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.

Dodala je da je na području Sisačko-moslavačke županije u mandatu ove Vlade ugovoren 221 milijun eura, ili 1,7 milijardi kuna vrijednih projekata.

– Prije svega moram zahvaliti našoj Vladi, ministru regionalnog razvoja i svima onima koji su učinili da možemo apsorbirati ja bih rekao velika sredstva iz fondova Europske unije. Izvorni proračun Sisačko-moslavačke županije prije dvije do tri godine bio je 70 milijuna kuna. To je novac koji možemo ulagati u razvoj, a samo u dvije godine Županija je kroz svoje projekte povukla više od 700 milijuna kuna – rekao je župan Ivo Žinić.

Lakše do savjeta i usluga Podružnica agencije SI-MO-RA otvorena u Popovači

Županija je potpisala ugovore za energetsku obnovu devet školskih objekata te za projekt edukativno-prezentacijskog centra Natura Sisačko-moslavačke županije i četvrtu fazu obnove školskih kuhinja.