Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Stjepan Kožić: Osnovna škola u Pušći ima europski standard

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Dograđeno je šest novih učionica s kabinetima, garderobom i sanitarnim čvorom, proširena dvorana, a sve to omogućilo je i jednosmjensku nastavu

Dogradnjom školske zgrade i sportske dvorane Osnovna škola Pušća još je jedna u nizu škola na području Zagrebačke županije koja je dobila jednosmjensku nastavu. Investiciju je u cijelosti s 1,8 milijuna eura financirala Zagrebačka županija.

Škola je sada veća za 1093 četvorna metra, na koliko se prostire novi dograđeni dio, i s prostorom postojeće škole čini ukupno 4001 četvorni metar. U prizemlju dograđenog dijela nalazi se šest novih učionica s kabinetima, garderobom i sanitarnim čvorom, dok je na katu postojeća dvorana proširena stepenasto postavljenim tribinama sa 176 sjedećih mjesta.

I produženi boravak

– Ovom investicijom još jedna škola u Zagrebačkoj županiji ne samo da je zasjala u novom ruhu, već je dostigla ono što je cilj svih škola u zemlji, a to je jednosmjenska nastava. Kad k tome dodamo i produženi boravak, možemo reći da škola u Pušći ima europski standard – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Svečanom otvorenju nazočio je izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Zaželjevši svim učenicima ugodan boravak u školi i novim prostorima, Fuchs je istaknuo kako će Vlada RH do 2026. godine dograditi sve one škole u zemlji koje sada rade u dvije smjene.

Načelnik Općine Pušća Filip Bernardić istaknuo je da je dogradnja dobitak za cijelu općinu.

– Naši učenici sada imaju daleko kvalitetnije uvjete školovanja, a svi zajedno imamo sportsku dvoranu u kojoj ćemo moći organizirati sportska natjecanja s publikom na tribinama – rekao je Bernardić.

Kreativan nastup

Novim školskim prostorima najviše su se razveselili đaci koji su svojim kreativnim nastupom uveličali svečanost otvorenja.

– Naši učenici sudjeluju u brojnim aktivnostima, Erasmus + programima i međunarodnim projektima, a sada će i oni u svojoj školi moći ugostiti učenike i učitelje iz brojnih europskih zemalja – rekao je ravnatelj OŠ Pušća Arsen Šarunić.

Otvorenju škole prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović. Službeno otvorenje popraćeno je bogatim vokalnim, plesnim, dramskim i sportskim programom koji su pripremili učenici OŠ Pušća sa svojim učiteljima i ravnateljem. Izvođači su se dugo i predano pripremali za svoje nastupe te su na kraju zasjali na pozornici.

– Ponosni smo na njih što su u tako lijepom svjetlu predstavili našu školu – poručili su iz OŠ Pušća koja je u prisustvu učenika, roditelja, učitelja i djelatnika škole, mještana te gostiju proslavila i 175. obljetnicu školstva u Pušći te Dan škole.

INVESTICIJA OD 100.000 EURA Nova razina standarda za učenike i studente iz Zaprešića ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Poljoprivrednicima potpore vrijedne 970 tisuća eura ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Zagrebačka županija daje milijun eura za potpore