Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
INVESTICIJA OD 100.000 EURA

Nova razina standarda za učenike i studente iz Zaprešića

Foto: Zaprešić
Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije obnovio je i uredio prostore Doma zdravlja u Zaprešiću

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije obnovio je i kompletno uredio prostore Doma zdravlja u Zaprešiću koje koristi za potrebe Službe za epidemiologiju te Službe za školsku i sveučilišnu medicinu. Ukupna vrijednost investicije je 100 tisuća eura.

– Ovim ulaganjem smo za 5000 djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, ali i studentima iz Zaprešića i okolice koji koriste usluge školske i sveučilišne medicine omogućili novu razinu standarda – naglasio je ravnatelj Zavoda Leo Šunjić, dodavši kako je u planu iduće godine urediti ispostavu u Samoboru.

Novouređene prostore obišli su zamjenik župana Ervin Kolarec i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Osim u prostore, Zavod je uložio i 93 tisuće eura u pomlađivanje voznog parka – nabavljena su četiri vozila za potrebe odlazaka na teren te obavljanja svakodnevnih zadataka.

– Ova vrijedna ulaganja moguća su zbog dobrog poslovanja Zavoda, koji posljednjih godina postiže dobre rezultate – rekao je Kolarec istaknuvši da županija u suradnji sa Zavodom provodi nekoliko važnih programa, za koje je u proteklom četverogodišnjem razdoblju izdvojeno više od 564 tisuće eura.

– U pandemijskom razdoblju djelatnici Zavoda, zajedno s cijelim zdravstvenim sustavom, odradili su velik, društveno odgovoran zadatak kada je riječ o očuvanju javnog zdravstva. Stoga je ovo ulaganje više nego opravdano te standard i kriteriji koje ova ustanova sada ima mogu biti na ponos naše županije i šire – rekao je gradonačelnik Turk.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Poljoprivrednicima potpore vrijedne 970 tisuća eura MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Milijun eura za prostor Zavoda za javno zdravstvo U organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije Otvoren fotografski nagradni natječaj “Photo Zagreb County”