Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
festival RE THINK

Street art umjetnici ukrašavaju pročelja sisačkih zgrada

Poljska umjetnica NeSpoon motiv hrvatske čipke oslikava na pročelju zgrade u Ulici Oktavijana Augusta
1/8
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Tijekom ovog tjedna hrvatska umjetnica Alba Miočev oslikat će pročelje stambene zgrade u ulici Braće Čulig 4, a svoje će murale u Sisku napraviti i Frau Isa iz Austrije te domaći grafiti i street art umjetnici Chez 186, Lonac i Sarme

Sisak će do 15. lipnja biti bogatiji za pet murala, u sklopu 4. Re-Think festivala, festivala ulične umjetnosti. 

Na nizu garaža u Ulici Ivana Meštrovića, zagrebački street art umjetnik Mane Mei napravio je prvi, s učenicima sisačke Gimnazije. Mural „Spoznaj samog sebe” tako je drugi sisački mural kojeg je mladi Zagrepčanin ostavio u Sisku, nakon murala „Sloboda“ na obali rijeke Kupe u središtu Siska.

Foto: Večernji list

STATISTIKA ZAPOŠLJAVANJA INVALIDA Udruga osoba s invaliditetom zaposlila invalide na pakovanju ugostiteljskog šećera

Drugi ovogodišnji mural nastaje na pročelju zgrade u ulici Oktavijana Augusta na broju 10 i rad je autorice NeSpoon iz Varšave.

- NeSpoon koristi ukrasnu čipku u svojoj uličnoj umjetnosti koju prevodi u keramiku, šablone i slike instalirane na javnim mjestima. Ova umjetnica kreira iznimno zanimljive i drugačije radove od onih na koje smo navikli viđati na javnim površinama i zidovima, a to potvrđuje i ovaj jedinstveni mural u Sisku – kazuju nam organizatori festivala.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Tijekom ovog tjedna hrvatska umjetnica Alba Miočev oslikat će pročelje stambene zgrade u ulici Braće Čulig 4, a svoje će murale u Sisku napraviti i Frau Isa iz Austrije te domaći grafiti i street art umjetnici Chez 186, Lonac i Sarme.

sisak U bolnicu napokon stigao uređaj za magnetnu rezonancu