Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šubićevac

Štromar uručio ključeve POS stanova obiteljima u Šibeniku

POS stanovi u Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar uručio je u utorak ključeve 148 POS-ovih stanova na lokaciji Šubićevac obiteljima u Šibeniku

Ukupna vrijednost investicije je oko 75 milijuna kuna s PDV-om, od čega su 26 milijuna kuna poticajna sredstava Hrvatske. Četvorni metar POS-ova stana na Šubićevcu stajao je 1040 eura.

Dan Grada Knina Pauk na svečanoj sjednici: 'Knin i cijeli ovaj kraj imaju jedan ogroman gospodarski, turistički i kulturni potencijal'

Štromar prilikom primopredaje ključeva rekao kako ga veseli što se dosad u POS-ovim stanovima diljem Hrvatske rodilo preko 200 djece. U Šibeniku smo izgradili 148 stanova, a u cijeloj Hrvatskoj 8000 stanova i uložili više od četiri milijarde kuna u poticanu stanogradnju, kazao je.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić ocijenio je kako je velika potražnja za POS-ovim stanovima u Šibeniku poruka da mladi žele živjeti i raditi u svom gradu. "Brojka 545 izrazito je važna i optimistična, jer to je broj mladih obitelji koje su iskazale interes za kupnjom POS-ovih stanova, a samim time i želju za ostankom u našem gradu", kazao je.

Nastavit ćemo s partnerima raditi na izgradnji novih POS-ovih stanova, s Ministarstvom i APN-om uskoro će biti definirana lokacija, kao i broj novih stanova, najavio je Burić.

"Za kupnju POS-ova stana prijavili smo se prije dvije godine, pa s obzirom da su neki čekali po 12 godina, mi smo prošli super. Imam četveročlanu familiju, svi smo podstanari već 17 godina, tako da smo jedva čekali današnji dan", rekao je novinarima jedan od korisnika stanova Krasnodar Petrović.

Poseban dan bio je i za četveročlanu obitelj Kursar koja ima djevojčicu s posebnim potrebama. "Nakon devet godina čekanja, Bogu hvala, dočekali smo i današnji dan. Posebno su ushićene naše dvije kćeri koje jedva čekaju useliti. Do sada smo bili podstanari, a u novi stan uselit ćemo, nadam se, kroz desetak dana", rekao je Karmelo Kursar.

Goran Pauk Šibensko-kninska županija Postignuća i potencijali predstavljeni gospodarskim savjetnicima iz svijeta