Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dan Učiteljskog fakulteta

Studentski dom u Petrinji u fazi je projektiranja

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan Ivo Žinić pohvalio je petrinjski odsjek fakulteta, pogotovo zbog velikog broja studenata

Proslavljen je Dan Odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U ime domaćina obratio se izv. prof. dr. sc. Marko Badrić, prodekan za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta Fakulteta (Petrinja).

petrinja Potpisan ugovor za poduzetnički inkubator

– Obrazujemo buduće učitelje i odgojitelje, radimo sve na boljitku razvoja naše Županije, Grada, a i Republike Hrvatske. Zadovoljni smo što smo u protekloj godini ostvarili energetsku obnovu, zgrada nam je sada nova i ostvarujemo ogromne uštede. Ono što želimo u sljedećem razdoblju, želimo još više oplemeniti unutarnji prostor, želimo nove projekte da Petrinja postane prepoznatljiv grad učitelja – rekao je izv. prof. dr. sc. Marko Badrić dodavši kako trenutačno imaju 545 što redovnih, što izvanrednih studenata.

Sisačko-moslavački župan istaknuo je važnost dvaju visokoškolskih ustanova koje imaju u Županiji.

– Odsjek u Petrinji nešto je što je prisutno ovdje 157 godina koliko traje djelovanje Učiteljskog fakulteta, a u ovom obliku zadnjih 12 godina na način gdje je ovaj Odsjek zaista pokazao da okuplja vrhunske profesore, ali i broj studenata koji je prisutan je vrlo bitan – naglasio je župan podsjetivši kako Županija i Učiteljski fakultet, zajedno sa Sveučilištem u Zagrebu, rade na projektu Studentskog doma u Petrinji koji je trenutačno u fazi projektiranja.

– S njegovom gradnjom mnogi će studenti imati puno bolje uvjete za školovanje – dodao je 
župan.

Posjet domu zdravlja Za opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite 15 milijuna kuna Stigla nova oprema za domove zdravlja u Sisku i Petrinji Skelari radili danju i noću, ne bi li prevezli što veći broj prognanika Petrinja Skela koja je 1991. spasila tisuće pretvorena u spomenik