Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Općinsko vijeće većinom je glasova donijelo odluku

Stupnik dobiva poduzetničku zonu koja će se prostirati na 14 hektara, a nalazi se na području bivše vojne raketne baze u Stupničkom Obrežu

Foto: Općina Stupnik
U planu je, kažu u Općini, i gradnja vodovoda i kanalizacijske mreže te rekonstrukcija i modernizacija prometnica u njezinoj blizini, zajedno s kružnim tokom na križanju Stupničkoobreške i Kerestinečke ceste te Kerestinečke i Ježdovečke ceste

Prostirat će se na 14 hektara, a nalazi se na području bivše vojne raketne baze u Stupničkom Obrežu. Bit će prva u vlasništvu općine, a donijet će, osim rasta ekonomije, i nova radna mjesta. Stupnik, ukratko, dobiva vlastitu poduzetničku zonu, što znači da je cijelo područje dobilo veliku gospodarsku odskočnu dasku.

PROJEKT VRIJEDAN 2,5 MILIJUNA KUNA Radi se biciklistička staza u Gospodarskoj ulici

Stiže i infrastruktura

– Na sjednici u prosincu Općinsko Vijeće Općine Stupnik većinom je glasova donijelo odluku o osnivanju Poduzetničke zone Stupnik. Uz vrlo dobar gospodarski razvoj ovo je odlična prilika za dodatan rast gospodarske aktivnosti i otvaranje novih radnih mjesta – dobru su vijest podijelili u Općini Stupnik. Za takvu je odluku glasalo deset vijećnika, jedan je bio suzdržan, a jedan protiv takve odluke. Zemljište na kojem je osnovana zona je, inače, u vlasništvu države i slijedi proces rješavanja imovinskog statusa u kojem će Općina postati vlasnik.

– Interes poduzetnika već postoji. U blizini ove novoosnovane zone, na području grada Sv. Nedelja, u realizaciji je velika investicija tvrtke Rimac automobili d.o.o. Spomenuta investicija povećava potencijal i atraktivnost same zone uz veliku vjerojatnost njene brze i pune iskorištenosti – kažu nam u Općini i dodaju da će ovo područje u idućih nekoliko godina dobiti svu komunalnu infrastrukturu i moderne prometnice.

U planu je, naime, gradnja vodovoda i kanalizacije te rekonstrukcija i modernizacija županijskih cesta s kružnim tokom na križanju Stupničkoobreške i Kerestinečke ceste te Kerestinečke i Ježdovečke ceste.

Općina Stupnik brine se o kućnim ljubimcima i napuštenim životinjama Sufinanciraju sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka, nude besplatno čipiranje, a djecu će učiti odgovornom ponašanju

– Uz sam rub zone u prostornom planu županije i općine ucrtan je koridor alternativne trase pruge s predviđenim željezničkim kolodvorom na tom području – detaljiziraju dalje o projektu. Za ovo područje, ističu, već postoji interes, no ova zona ima i širi potencijal od samo stvaranja novih poslovnih objekata, jer se u neposrednoj blizini nalazi i aerodrom Lučko.

Potencijalni projekti

– Ima male operativne mogućnosti i u funkciji je samo pola godine. Izgradnjom manevarske površine s konstruktivnim kolnikom bio bi cijelu godinu u funkciji pa bi se mogao bolje koristiti kako za postojeće aktivnosti tako i za potencijalne operacije komercijalnoga generalnog zrakoplovstva. To su potencijalni infrastrukturni projekti koji razvojem zone i cijelog područja opravdavaju ulaganje u njih – kažu iz općine.