Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
virtualna sjednica

Stvoreni preduvjeti za izmjenu županijskog proračuna

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Zaprimljeno je nekoliko zahtjeva za dopunu dnevnog reda, međutim prijedlozi nisu prihvaćeni (28 glasova protiv, 13 za) uz obrazloženje izvršnog dijela vlasti i predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara da nisu stvoreni uvjeti za njihovo uvrštenje u dnevni red jer nisu pripremljeni izvještaji

Prvi put održana je elektronička sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Na samom početku 40 vijećnika prijavilo je svoje sudjelovanje na sjednici. Dana 24. travnja 2020. poslani su materijali i prijedlozi dnevnog reda za 31. sjednicu ŽS SDŽ-a, a sve na osnovi uputa Ministarstva uprave da se sjednice predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave zbog trenutačne i promjenjive epidemiološke situacije u zemlji mogu sazivati i elektroničkim putem.

Županija predložila program potpora za ublažavanje krize Novčana pomoć građanima koji su dobili otkaz, odgode ovrha, a za gospodarstvo i OPG-ove čak 16 mjera

– U tim okolnostima održavanje sjednica predstavničkog tijela omogućeno je onako kako je sjednica i održana. Prihvaćeno je svih pet točaka dnevnog reda koje su neophodne za nesmetano funkcioniranje Županije – izvijestili su iz Splitsko-dalmatinske županije.

Zaprimljeno je nekoliko zahtjeva za dopunu dnevnog reda, međutim prijedlozi nisu prihvaćeni (28 glasova protiv, 13 za) uz obrazloženje izvršnog dijela vlasti i predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara da nisu stvoreni uvjeti za njihovo uvrštenje u dnevni red jer nisu pripremljeni izvještaji.

– Odmah po pripremi izvještaja te će točke biti uvrštene u dnevni red na jednoj od sljedećih sjednica – poručio je Sapunar. Za prihvaćanje dnevnog reda glasovalo je svih 40 prijavljenih vijećnika, od toga 33 za, a sedam protiv.

Potpisan sporazum Županije, Sveučilišta i Katoličkog bogoslovnog fakulteta Centar Hieronymianum postat će svjetsko središte za istraživanje baštine sv. Jeronima!

Održanom sjednicom stvoreni su uvjeti da županijske službe mogu nesmetano pripremati izmjene i dopune proračuna shodno novonastaloj situaciji.