Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
MJESEČNA KARTA

Sufinanciranje prijevoza učenicima i studentima

Ilustracija
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pravo na sufinanciranje troškova mjesečne karte za prijevoz učenika u školskoj godini 2020./21., u iznosu od 75 posto, imat će svi učenici s prebivalištem na području Grada Čazme koji putuju u Srednju školu Čazma manje od pet kilometara

Grad Čazma i ove će školske godine sufinancirati kupnju mjesečne karte za prijevoz učenicima Srednje škole Čazma koji putuju manje od pet kilometara od mjesta stanovanja do škole. Pravo na sufinanciranje troškova mjesečne karte za prijevoz učenika u školskoj godini 2020./21., u iznosu od 75 posto, imat će svi učenici s prebivalištem na području Grada Čazme koji putuju u Srednju školu Čazma manje od pet kilometara.

Energetski obnovljena Područna škola Grabovnica RADOVI U ČAZMI Energetski obnovljena Područna škola Grabovnica

Tako će svi učenici iz naselja Milaševac, Grabovnica, Dereza i Bosiljevo, koji nemaju pravo na subvenciju države za sufinanciranje prijevoza, imati pravo na financiranje koje će omogućiti Grad. Iznos sufinanciranja Grad uplaćuje prijevozničkoj tvrtki Čazmatrans nova nakon ispostavljene fakture Gradu Čazmi i priloga s popisom učenika koji su kupili mjesečnu kartu. Bez brige mogu biti i studenti koji će ostvariti pravo na sufinanciranje troškova mjesečne karte za prijevoz u akademskoj godini 2020./21. u iznosu deset posto.

Ovo pravo mogu iskoristiti svi redovni studenti s prebivalištem na području Grada Čazme koji ne ostvaruju pravo na naknadu za prijevoz iz nekih drugih izvora. Kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje, učenici i studenti dužni su Gradu Čazmi podnijeti zahtjev te priložiti potvrdu o upisu na fakultet, odnosno srednju školu, na temelju čega će Grad Čazma izdati potvrdu kojom se ostvaruje pravo na sufinanciranje. Svim korisnicima koji dobiju potvrdu Grada Čazme prijevoznik će umanjiti cijenu mjesečne karte za prijevoz prilikom naplate.