Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
besplatan internet

Surfanje bez brige o gigama na klupama i parkovima Dubrave

Iz Općine su pozvali stanovnike da testiraju besplatni internet na navedenim mjestima
Foto: Općina Dubrava
Prihvatljivi prijavitelji bile su jedinice lokalne samouprave na području Županije koje su do prijave na javni poziv ugovorile nabavu opreme i instalaciju pristupnih Wi-Fi točaka na javnim površinama i u objektima javne namjene uz besplatan pristup internetu za sve.

Sjedit će na klupama i bezbrižno surfati po Fejsu i Instagramu, moći će pogledati mail, a ako baš žele, mogu provesti sate gledajući videe na YouTubeu. Internet, u središtu naselja i bez brige o megabajtima, od sada mogu besplatno koristiti stanovnici Općine Dubrava.

Željko Turk strategija razvoja U korak s tehnologijom – digitalizacija Gradske uprave i širokopojasni internet

Na području Općine, naime, u rad su puštene bežične (Wi-Fi) pristupne točke koje će mještanima i posjetiteljima Dubrave omogućiti besplatan pristup internetu. Postavljanje Wi-Fi pristupnih točaka sufinancirano je sredstvima Zagrebačke županije u iznosu od 80 tisuća kuna , i to kroz javni poziv “Wi-Fi 4 Smart Green Ring”.

Realizacijom ovog projekta nabavila se oprema za instaliranje Wi-Fi pristupnih točaka, i to na šest lokacija: zgradi Općine Dubrava, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zvekovac, Nogometni klub Dubrava, mjesni odbor Nova Kapela, NK Croatia Nova Kapela te Područnu škola Nova Kapela.

Do interneta u par klikova

– Postavljanjem navedene mreže stvoren je temelj za otvorenu komunikaciju i bolju povezanost Zagrebačke županije uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija te besplatan pristup internetu za sve mještane i posjetitelje, kao i viši životni standard i kvalitetnije usluge – kažu u Općini Dubrava.

Internetu mogu, inače, pristupiti svi oni koji se nalaze unutar područja pokrivenosti, a Općina poziva sve stanovnike i goste da testiraju besplatan bežični internet na svojim mobilnim uređajima, tabletima ili prijenosnim računalima. A to mogu učiniti tako da prilikom odabira dostupnih Wi-Fi mreža odaberu Wi-Fi 4 Smart Green Ring, zatim kliknu u kvadratić „I accept the terms of use“  te zatim na Connect. To je sve, kažu, da bi mogli uživati u besplatnom internetu prilikom posjeta Općini Dubrava.

HT nastavlja s ulaganjima u razvoj infrastrukture u Požegi Spoj na optiku i ultrabrzi internet uskoro će dobiti 4383 kućanstva

Wi-Fi na trgu, u parku, školi...

Radi se, podsjetimo, o projektu kojim je Zagrebačka županija osigurala sredstva kojima će sufinancirati gradovima i općinama na svom području postavljanje hot-spot točaka na trgovima, igralištima, parkovima, školama, knjižnicama, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama koje nude javne sadržaje i mjesto su okupljanja stanovnika.

Prihvatljivi prijavitelji bile su jedinice lokalne samouprave na području Županije koje su do prijave na javni poziv ugovorile nabavu opreme i instalaciju pristupnih Wi-Fi točaka na javnim površinama i u objektima javne namjene uz besplatan pristup internetu za sve.