Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
pozitivan trend

Sve više novih obrta

1/3
Foto: Photo by bruce mars on Unsplash
Ukupno je na području Grada Opatije trenutno registrirano 314 obrtnika, dok je u isto vrijeme prošle godine bilo njih 281

Na sastanku su sudjelovali predsjednik Udruženja obrtnika Opatija Mauricio Počekaj, potpredsjednici Robert Stanić i Emil Priskić, gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, načelnik Općine Matulji Mario Ćiković, zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta i načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj.

Predstavnici Udruženja obrtnika predstavili su svoje aktivnosti i programe te izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom jedinica lokalne samouprave.

Foto: Grad Opatija

Posebno raduje trend povećanja broja obrta u svim gradovima i općinama, što je dobrim dijelom rezultat mjera i pomoći pojedinih lokalnih jedinica kod otvaranja obrta i zapošljavanja.

U devet mjeseci ove godine u Opatiji je otvoreno 45 novih obrta, a tijekom prošle 2017. godine njih 52. Najveći broj novootvorenih obrta bavi se uslužnim i intelektualnim djelatnostima (ove godine njih 16) te ugostiteljstvom i turizmom  ( u 2018. novih 14).

45. Marunada u Lovranu 45. marunada u lovranu ponovno osvaja posjetitelje Manifestacija koju je i britanski Guardian proglasio jednom od najboljih u Europi

Ukupno je na području Grada Opatije trenutno registrirano 314 obrtnika, dok je u isto vrijeme prošle godine bilo njih 281.

Podsjetimo, Grad Opatija daje jednokratne poticaje od 10 tisuća kuna ili 12 mjesečnih po 2 i pol tisuće za sve novoosnovane tvrtke i obrte ili obiteljska poljoprivredna gospodarstva (jednokratni poticaj od 6 tisuća kuna ili 12 mjesečnih od po tisuću kuna).

Ove godine je ukupno ugovoreno 30-tak raznih poticaja za poduzetnike,  dok ih je cijele prošle godine ugovoreno 28, a primjerice 2012. njih 10.

Čelnici gradova i općina iskazali su spremnost i dalje pružati podršku aktivnostima i programima Udruženja obrtnika, a sve u cilju jačanja i razvoja obrtništva i poduzetništva našega kraja.

Opatija Opatija Privremeno ukinuli naknade za bebe, božićnice za umirovljenike...