Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požežani nizom programa obilježavaju Dan grada

Svečani mimohod, turistički razgled grada, plesokaz, vožnja kočijom...

Smotra povijesnih postrojbi također je dio programa za Dan grada koji su predstavili gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica TZ-a Požega Silvija Podoljak
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Više od 40 događanja očekuje Požežane za Dan grada i Grgurevo

Sve je spremno za obilježavanje 12. ožujka, Dana grada Požege i Grgureva 2019. O tome što sve Požežane i njihove goste očekuje ove godine na konferenciji za novinare govorili su gradonačelnik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktorica ureda Turističke zajednice grada Požege.

Više od 1300 izlagača iz 70 zemalja na sajmu F.re.e. čini ga najposjećenijom manifestacijom u Bavarskoj, a protezao se na 88.000 četvornih metara sajamskog prostora u Münchenu U Münchenu predstavljena turistička ponuda pet slavonskih županija Slavonija kao hrvatska 'turistička tajna' – posjetit će je i slavni Bayernov nogometaš Giovane Élber

Sadržaj za sve generacije

– Ožujak je mjesec u kojem u gradu Požegi ima pregršt prekrasnih događaja, njih čak više od 40 i siguran sam da će naši sugrađani i njihovi gosti uspjeti pronaći nešto za sebe. Svi zajednički možemo uživati u blagodati naših brda i dolina i u našem Grgurevu koje je jedinstveno u Hrvatskoj. Imamo određene novine jer svake godine pokušavamo biti inovativni i zanimljivi kako bismo privukli što veći broj turista – rekao je gradonačelnik Puljašić i pozvao sve sugrađane da sudjeluju u programu obilježavanja ovogodišnjeg dana grada.

Program obilježavanja počinje već 1. ožujka i to 18. Požeškim plesokazom koji traje tijekom cijeloga vikenda. Tu su i 49. Dani Glazbene škole Požega koji traju od 4. do 8. ožujka, a svaka večer donosi novi koncert vrhunskih glazbenika. Uz tradicionalni Dan žena u požeškoj Gradskoj knjižnici, bit će održana i dva predavanja – Gorana Hruške na temu Požege u doba osmanlijske vladavine te tribina u organizaciji Hrvatskog povijesnog društva “Požežani”.

– Poseban naglasak stavljamo na 9. ožujka kada zapravo proslavljamo Dan grada. Već u 8 sati počinje malonogometni turnir, od 10 sati uslijedit će turistički razgled grada uz stručno vodstvo, a tu je i besplatna grgurevska vožnja kočijom. U šetališnoj zoni očekuje nas sajam rukotvorina i starih zanata, a centralni događaj svakako je svečani mimohod i smotra povijesnih postrojbi, koje počinju od 11 sati. Ove godine pripremili smo i jedno uprizorenje legende o fra Luki – rekla je Podoljak.

U Münchenu predstavljena turistička ponuda pet slavonskih županija Hrvatska turistička tajna U Münchenu predstavljena turistička ponuda pet slavonskih županija

Degustacija vina

Svi zainteresirani posjetitelji i gosti moći će se uz udrugu Zdravi život prošetati od Trga sv. Terezije i spomenika fra Luki prema velikom događaju – “Bike and Hike Grgurevu” po Požeškoj gori.

Svi posjetitelji moći će za samo 25 kuna, koliko simbolično košta čaša, degustirati domaće specijalitete, kušati vina i dobro se zabaviti uz vesele domaćine. Uz dobru hranu ovdje ćete uživati u prekrasnim putevima Požeške gore, u gostoprimstvu domaćina, zabavi uz slavonske tamburaše, šetnjama uz vinograde, ali i vožnjama biciklima koje možete unajmiti kod Luks Bike Adventure.

Kao nastavak priče “Bike&Hike” već drugog dana, u nedjelju 11. ožujka, uslijedit će obiteljski izlet na Požešku goru u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica.

Završna konferencija projekta Poduzetnički inkubator Puljašić: Gospodarstvo je jedini izlaz